Esteban Chaves: “Ik weet nog niet welke grote ronde ik zal betwisten”

donderdag 13 februari 2020 om 15:51
Esteban Chaves: “Ik weet nog niet welke grote ronde ik zal betwisten”

foto: Cor Vos (archief)

De meeste kopmannen kennen hun programma voor 2020, maar Esteban Chaves weet nog altijd niet welke grote ronde hij dit seizoen zal betwisten. “Ik hou van de Giro d’Italia, maar de Tour de France is uitermate geschikt voor klimmers”, zo vertelt de renner van Mitchelton-Scott in gesprek met Cyclingnews.

Chaves vertoeft op dit moment in zijn thuisland Colombia, aangezien hij een van de deelnemers is aan de Tour Colombia 2.1. “Ik wilde altijd al eens koersen in Colombia en nu was het ook mogelijk. Het is belangrijk dat ik nu wat langer op hoogte kan rijden en trainen. Daarnaast is het weer hier uitstekend, wat goed is voor de Colombiaanse renners.”

Chaves hoopt zich te laten voor eigen volk, maar de immer goedlachse klimmer kijkt uiteraard vooral naar de drieweekse rittenkoersen. De renner van Mitchelton-Scott moet nog met de ploegleiding overleggen welke grote ronde hij zal rijden. Verder hoopt Chaves op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio.

“Ik was er vier jaar geleden al bij en ik weet dus hoe speciaal het is. Ik wil graag mijn land vertegenwoordigen op de Spelen”, aldus de 30-jarige ronderenner, die vorig seizoen nog een bergetappe won in de Ronde van Italië.

Dit artikel delen:

5 Reacties

FDJ 13 februari 2020 om 15:59

Als klimknecht en vrijbuiter ideaal om hem in te zetten. Als kopman zie ik hem niet meer zijn niveau van enkele jaren terug halen.

Domestique 13 februari 2020 om 22:06

Ergens bekruipt me toch het gevoel dat deze sympatico nooit meer het vormpeil van zijn wonderjaar 2016 gaat halen.

Romāns Vainšteins 13 februari 2020 om 22:39

Dat is dan ook logisch want dat was waanzinnig goed, zo bekruipt mij bijvoorbeeld ook het gevoel dat mvdp nooit meer 2019 zal evenaren. Iedereen heeft een topjaar.

Domestique 13 februari 2020 om 23:55

Klopt, maar ik vrees dat hij zelfs niet meer enigszins in de buurt gaat komen van dat niveau.

Zie nu overigens wel in het artikel dat hij al 30 is… Dacht eigenlijk dat hij nog een stuk jonger was.

Pascal De Kooning 14 februari 2020 om 09:49

Wel vreemd dat hij half Februari nog steeds niet weet welke grote ronde hij gaat rijden. Het etappeschema staat al maanden vast. Er zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn dat hij het nog niet weet maar vreemd vind ik het wel.

Headlines

Materiaalzone

Populair