Esteban Chaves: “Ik kan het niet geloven”

zaterdag 1 oktober 2016 om 18:23
Esteban Chaves: “Ik kan het niet geloven”

Foto: Sirotti

Esteban Chaves kon zijn geluk niet op na het winnen van de Ronde van Lombardije. “Dit is ongelofelijk”, jubelde hij in het flash interview. “Ik kan niet geloven dat ik de Ronde van Lombardije heb gewonnen!”

“Ik werd prof hier in Lombardije, met Coldeportes”, aldus de renner van Orica-BikeExchange. “Ik heb twee jaar lang in Bergamo gewoond, en nu win ik hier. Dat is echt heel speciaal. Ik wil iedereen bij Orica-BikeExchange enorm bedanken. Ik ben erg trots op mijn ploeg.”

Chaves moest in de finale afrekenen met Diego Rosa, Rigoberto Uran en Romain Bardet. Hij probeerde met nog vier kilometer te gaan op een venijnig klimmetje van ze weg te rijden. “Ik wilde het verschil maken na het gedeelte met de kasseien. Ik kende de helling goed, maar Rigoberto bleef in mijn wiel en daarna wist ook Rosa het gat te dichten. Het was vervolgens belangrijk om rustig te blijven. Dat probeerde ik, en ik won.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

schipperaar 1 oktober 2016 om 20:15

Parcours kennis, o zo belangrijk, als Rosa de bocht beter had in geschat was ie misschien vooruit gebleven.

Coldeportes 1 oktober 2016 om 20:46

Mooi, nog even de referentie naar zijn oude team COLDEPORTES

:p

Tokstar 1 oktober 2016 om 20:48

Topventje!

Polleke 1 oktober 2016 om 21:54

De Columbianen beginnen nu ook al klassiekers te winnen….sterke gereden van Uran ook, Rosa is het zoveelste slachtoffer van het tactisch vernuft bij de Astana ploegleiding …

dumoman 2 oktober 2016 om 09:45

Ik kan het wel geloven want het is zo en reken er maar op dat de Colombiaan voortaan de koersen bepalen ze hebben het voordeel van de natuurlijk doping dat ze op hoogte zijn geboren en opgegroeid. Zie het als de extra pks die Mercedes standaard heeft in de formulering 1