Esteban Chaves: “Ik ben niet verrast door de grote verschillen”
foto: Cor Vos
zondag 1 september 2019 om 12:37

Esteban Chaves: “Ik ben niet verrast door de grote verschillen”

Esteban Chaves staat na ruim één week Vuelta a España op de tiende plaats in het klassement, maar wel op bijna drie minuten van de eerste topfavoriet Miguel Ángel López. “Ik ben niet verrast door de grote verschillen, gezien alle beklimmingen die wel al hebben gehad”, zo vertelt Chaves in gesprek met Velonews.

De Alto de Puig Llorença, Alto de Javalambre, Mas de la Costa… De renners kregen deze Vuelta al enkele zware beklimmingen voorgeschoteld. Toch zijn de verschillen tussen López, Primož Roglič, Alejandro Valverde en Nairo Quintana – de vier voornaamste kanshebbers voor de eindzege – nog speelbaar.

Renners als Rafał MajkaTadej Pogačar en Chaves volgen echter al op meerdere minuten. “De eerste week was ontzettend zwaar”, aldus de kopman van Mitchelton-Scott. “En de tweede week zal nog lastiger worden”, zo lacht Chaves. “Ik ben niet verrast door de grote verschillen, maar de Vuelta is nog lang niet beslist.”

Chaves doelt op bergetappes naar onder meer Los Machucos, de Alto del Acebo en de Alto de la Cubilla. “Renners vergeten snel, maar vorig jaar wist Chris Froome op bijna verrassende wijze de Giro d’Italia te winnen. En Simon Yates nam vorig seizoen pas heel laat de leiding in de Vuelta. Een grote ronde wordt pas beslist in de slotweek.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
1 september 2019 12:50
Slotweek heeft de meeste sprintritten ditmaal ..
1 september 2019 14:36
De Vuelta van vorig jaar lijkt me nou niet echt een goed voorbeeld. Yates stond al na etappe 9 in het rood, gaf de trui toen nog twee dagen af aan de ongevaarlijke vluchter Herrada, en bracht het rood vervolgens min of meer onbedreigd naar Madrid.

Reacties zijn gesloten.