Erviti: “Had nooit gedacht dat top tien mogelijk zou zijn”

maandag 4 april 2016 om 10:58
Erviti: “Had nooit gedacht dat top tien mogelijk zou zijn”

Foto: Sirotti

Imanol Erviti was zondag een van de verrassingen in de Ronde van Vlaanderen. De Spanjaard van Movistar eindigde als zevende na 180 kilometer in de aanval te hebben gereden. Erviti maakte deel uit van de vroege vlucht. “Het was een ongelooflijke ervaring om op kop te rijden op de hellingen, met zo veel mensen langs de kant”, stelt hij in een persbericht. “Een geweldig gevoel.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Toen Sagan, Kwiatkowski en Vanmarcke bij ons aansloten, gingen ze erg snel”, vervolgt Erviti. “Ik kon alleen maar proberen om bij te blijven en slim te koersen. Ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om een plaats in de top tien te halen, of überhaupt een goed resultaat. Het was wel een ambitie, maar tot aan de top van de Paterberg was ik daar allerminst zeker over. Ik had al zo veel energie verbruikt en van achteren kwamen ze heel snel. Pas na de laatste helling, toen ik bij Terpstra zat en de groep met Kristoff bij ons kwam aansluiten, begon ik hoop te krijgen.”

Uiteindelijk reed hij in die groep naar de meet. “Ik gaf vervolgens alles in de sprint. Ik dacht dat ik Van Baarle nog kon passeren voor de zesde plek, maar ik had behoorlijk last van krampen en kon de pedalen amper rond krijgen. Nu wacht mij een lange reis naar huis. Het was een geweldige ervaring.”

Erviti is na Juan Antonio Flecha de tweede Spanjaard met een top tien-notering in De Ronde. Zijn volgende koersen zijn de Ardennenklassiekers, waar hij Alejandro Valverde bij zal staan.

Dit artikel delen:

15 Reacties

achtpuntzes 4 april 2016 om 11:00

fantastisch gereden, ik heb van hem genoten :)

0
TheArt 4 april 2016 om 11:03

Voor mij dé man van de koers, meer nog dan Sagan. Wát een prestatie zeg. Hulde.

0
nickdt 4 april 2016 om 11:04

Samen met Van Baarle en die Belg van wie mij de naam even ontschoten is, zeker een van de leuke verrassingen.

0
123poetertjes 4 april 2016 om 11:08

Ik vond het vooral erg knap dat hij de klimmetjes slim bleef indelen in plaats van elke keer wanhopig aan te klampen bij de voorsten. Je zag hem telkens in de laatste honderd meter van de Koppen/Kware/Pater nog teruggevallen renners oppikken.

0
LyndaLid 4 april 2016 om 11:15

Met Claeys en Van Baarle toch wel dé mannen van de vierde rij (vooruit 3e voor Van Baarle). Wat een helden, hij bleef zelfs praktisch bij Terpstra op de Pater!

0
SoloSlim 4 april 2016 om 11:19

@nickdt
Dimitri Claeys was die Belg die ook mee was.
Beiden super gereden!

0
Purito 4 april 2016 om 11:21

Erviti samen met Sagan de held van de dag. Wat een baas! Hoe hij nog probeerde Cancellara te volgen op de Oude Kwaremont. GEWELDIG!!!

Heel erg benieuwd naar hem in Parijs-Roubaix! Ik denk echt dat daar ook een top-10 mogelijk is.

Edit: Ik lees nu dat hij die koers niet gaat rijden. Wat jammer :(

0
Jandepandaman 4 april 2016 om 11:27

Echt een baas. Wat een koers heeft hij gereden zeg. Dacht steeds, nu gaat hij lossen, maar telkens hield hij toch net de aansluiting om er bij te blijven. Erg knappe prestatie!

0
Voigt 4 april 2016 om 11:30

Wat een koers van die Erviti, samen met Dimitri Claeys toch de revelatie!

0
Vic413 4 april 2016 om 11:37

Imanol is een held.

0
Leukefans 4 april 2016 om 11:57

Wat heb ik van hem genoten gisteren, zo’n heerlijke en vooral slimme koers gereden. Dat hij zelfs nog in het groepje achter Cancellara en Vanmarcke mee ging ronddraaien was voor mij het summum, als er een supercombativité was zouden we geen twee keer moeten nadenken over voor wie die was!

0
Voorgeborchte 4 april 2016 om 11:58

Je gaat je toch afvragen hoeveel “kassei talenten” er daar in het Zuiden onontdekt blijven omdat het daar niet sexy is om een kasseirenner te worden!

0
Mark 4 april 2016 om 12:00

Die heeft zichzelf enorm verbaasd, en de hele wielerwereld gisteren. We wisten wel dat het een behoorlijk degelijke allround renner was, maar een klassieke renner en top 10 in RVV? Niemand zou het van hem verwachten. Het zou leuk zijn als hij van Movistar de ruimte krijgt om zich hier echt op toe te gaan leggen, misschien met Flecha af te spreken, of een andere Spanjaard met ervaring. Ik vraag me af of een team als Movistar zich echt interesseert voor wedstrijden als de Ronde en gewoon een team van renners opstellen die altijd wel willen rijden, zoals een Erviti, die niet in het team voor Catalonië of Baskenland zitten (de reserves bij wijze van spreke). Ik denk dat er nog meer in Spanje rondrijden die best die kasseien aan kunnen, maar ze er gewoon echt niet op hebben toegelegd hebben of op focussen. En eigenlijk zonder echte ambitie hier starten, van kijk maar hoe ver je komt, probeer in de kijker te rijden, etc. Het zou leuk zijn als de Spanjaarden hier echt een doel van maken, in plaats van het van eenlingen van laten hangen, Flecha voorheen en nu misschien ook Erviti.

0
Purito 4 april 2016 om 15:37

Je had jarenlang Flecha, toen Egoitz Garcia, en nu Imanol!

0
Kwibus 4 april 2016 om 16:28

Zoveel mooie verhalen gisteren en dit was 1 van de mooiste. Topkoks gereden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone