Erik Zabel keert terug in staf Katusha-Alpecin

vrijdag 7 december 2018 om 19:12
Erik Zabel keert terug in staf Katusha-Alpecin

foto: Sirotti

Erik Zabel treedt toe tot de technische staf van Katusha-Alpecin, waarvan hij al eerder deel uitmaakte als sprintcoach. Ditmaal gaat hij er aan de slag als performance coach. Dat maakte de WorldTour-formatie vandaag tijdens de teampresentatie bekend. Zabel won in zijn carrière ruim 200 koersen en pakte zesmaal de groene puntentrui in de Tour.

“Ik geloof nog altijd dat er zoveel potentie zit in deze ploeg”, zegt Zabel. “Echt, er zijn zoveel getalenteerde renners en ik heb bij ze allemaal gezien dat ze het beter willen doen en er een winnend seizoen van willen maken. Ons belangrijkste doel als performance department is de renners ondersteunen en ze te helpen zich te verbeteren.”

“Ze begrijpen dat ze harder moeten werken om de resultaten te bereiken waarvan ze weten dat die binnen handbereik zijn. We hebben vanaf zaterdag een trainingskamp op Mallorca, waar de renners hun raceprogramma’s krijgen en ze horen er de trainingsvereisten die nodig zijn om hun doelen te bereiken”, aldus Zabel, die bij de ploeg zijn zoon Rick treft.

Sprintcoach in 2012
Ook in 2012 was Erik Zabel onderdeel van dit team, destijds als sprintcoach. Die begeleidende rol raakte hij echter kwijt, nadat hij in een interview had toegegeven dat hij van 1996 tot 2003 doping gebruikte.

Dit artikel delen:

4 Reacties

vlaamse ardennen 8 december 2018 om 06:25

Jammer dat hij niet terugkeert in de staf van sinterklaas.

Polleke 8 december 2018 om 10:01

Daar is die vreselijke term weer…’performance coach’…alsof er ook trainers bestaan die liever geen resultaten halen…

tendam 8 december 2018 om 11:35

Nee, maar je hebt wel trainers die zich op verschillende aspecten focussen. Een performance coach houdt zich bv. niet bezig met tactiek.

williams 8 december 2018 om 10:51

Lees: De zoveelste nutteloze poging om Kittel terug op niveau te krijgen…
Ik hoor Kittel zeggen: Ik leef terug als een pater… En hoe leefde je ervoor dan Marcel ?

Headlines

Materiaalzone

Populair