Erik Dekker: “Mooi resultaat van Tom Jelte Slagter”
woensdag 15 februari 2012 om 16:07

Erik Dekker: “Mooi resultaat van Tom Jelte Slagter”

foto: Sirotti (archief)

Raborenner Tom-Jelte Slagter eindigde vandaag in de tweede rit van de Tour of Oman als derde. Ploegleider Erik Dekker kon niet meer dan tevreden zijn met die prestatie. “De derde plaats van Tom-Jelte is een mooi resultaat”, zei de ploegleider op Rabosport. Slagter staat door zijn korte klassering van vandaag op de vierde plaats in het algemeen klassement.

Volgens Dekker kende de etappe van vandaag een pittig einde. “De finale was ook zwaar, met in de laatste tien kilometer een pittige klim waarop het ontplofte. De eerste 750 meter van de laatste kilometer was tegen de zes à zeven procent. De jongens hebben ook prima gereden”, kijkt Dekker tevreden terug. “Alleen Coen Vermeltfoort moest er als een van de eersten af, maar dat was geen verrassing en met nog tien kilometer te gaan ook geen probleem. En Laurens ten Dam gaf aan minder tevreden te zijn over zijn niveau. Dat is natuurlijk jammer, maar we zullen wel zien wat dat voor gevolgen heeft.”

Morgen verwacht de Raboploegleider geen gekke dingen voor het klassement. “We zullen omhoog starten, waarna een lange afdaling volgt. Ik denk dan ook wel dat het een massasprint zal worden. En wat dat ons brengt, zien we morgen wel.”

RIDE Magazine