Erik Breukink: “We hebben ons laten zien waar we konden”

zondag 13 augustus 2017 om 18:37

Roompot-Nederlandse Loterij mocht aan de BinckBank Tour meedoen dankzij een wildcard en daar heeft het dankbaar gebruik van gemaakt. Tot een etappezege kwam het niet, maar de ploeg zat wel elke dag in de ontsnapping. “We hebben ons laten zien waar we konden”, zegt ploegleider Erik Breukink voor de camera van WielerFlits. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op de rittenkoers door Nederland en België.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

24 Reacties

Spruch 13 augustus 2017 om 20:09

Tja, als je dit al wereldtop vindt en je renners moeten hier nog aan wennen, dan heb je toch ook niks te zoeken in een grote ronde lijkt me.

0
ghostwriter 13 augustus 2017 om 20:19

Ik vind de ontwikkeling van talenten bij Roompot nogal tegenvallen.

0
TykkeThor 13 augustus 2017 om 20:38

@Spruch
Top tien van het klassement bekeken?

0
Pietertje2 13 augustus 2017 om 20:43

@ghostwriter

Je moet denk ik jouw verwachtingen gewoon bijstellen.
Het zijn niet de toptalenten van Nederland die bij roompot rijden.
Als er elk jaar een paar doorstoten richting WT dan doen ze hun werk.

0
ghostwriter 13 augustus 2017 om 21:02

@Pietertje2
Ik heb helemaal niet zulke hoge verwachtingen maar bij Roompot lijken wielrenners zich minder te ontwikkelen dan voordat ze bij die ploeg tekende. Natuurlijk heeft dat met verschillende factoren te maken maar dat bijna geen enkele wielrenner zich bij Roompot goed ontwikkeld kan geen goed teken zijn.

0
Spruch 13 augustus 2017 om 21:19

@TykkeThor, ja, maar dat is niet te vergelijken met de wereldtop in een grote ronde. Dus volgens mij blijft gewoon staan dat ze momenteel weinig tot niks hebben te zoeken in een grote ronde. En dat willen ze wel. Dus werk aan de winkel voor Breukink en consorten lijkt me. Deze ploeg drijft nu voornamelijk op de namen in de ploegleiding, dat kan anders. En ik ben het met ghostwriter eens dat het talent zich nog niet zo ontwikkeld in deze ploeg als je zou hopen.

0
AZH 13 augustus 2017 om 21:49

@ spruch: dit is ook niet het parcours van een grote ronde… als ze hier 1 tm 8 worden zegt dt ook niet veel of ze iets in een grote ronde te zoeken hebben bij wijze van spreken

0
Wheely 13 augustus 2017 om 21:50

Dit is uiteindelijk gewoon een hele gesloten koers geweest, de finales waren eerst voor de sprinters en later voor de klassementsmannen. Dan kun je lekker in de Mickey Mouse ontsnapping gaan zitten maar daar blijft het dan ook bij, is gewoon logische materie.

0
assen 13 augustus 2017 om 21:52

– Hoeveel renners breken in 1 of 2 jaar door?
– Hoeveel talentvolle renners beginnen hun carriere bij een ploeg van de tweede rang als Roompot?

Als je net als ik ‘weinig’ antwoord op beide vragen, dan ben je het misschien ook met me eens dat we niet veel meer van Roompot kunnen verwachten dan dat ze nu de laatste jaren presteren.

0
oscarito1908 13 augustus 2017 om 22:12

Roompot is een team wat broodnodig is. Kijk naar Groenewegen en Lammertink. Wie weet waar die beland zouden zijn zonder roompot.

0
Spruch 13 augustus 2017 om 22:32

@oscarito
Groenewegen en Lammertink waren er ook wel gekomen zonder Roompot. Het mag van mij gewoon wel wat ambitieuzer. Niks mis mee lijkt me. Het is toch topsport.

0
Rico. 13 augustus 2017 om 22:54

@Spruch
En hoe zouden ze dat “ambitieuzer” dan vorm moeten geven volgens jou? Het budget is natuurlijk een vrij beperkende factor, dus de toptalenten die meteen World Tour aankunnen, gaan ze niet binnenhalen. Het blijft dus vissen in de vijver daar net onder, of tussen de talenten die om één of andere reden in eerste instantie niet geslaagd zijn in de WT, of tussen de ervaren renners die net over hun top heen zijn of graag om andere redenen een stapje terug willen doen.

Maar misschien zie ik dingen over het hoofd die voor jou overduidelijk zijn.

0
Spruch 13 augustus 2017 om 23:28

@Rico
Dus ze moeten het van jou blijven doen zoals ze het nu doen? Niet voortdurend proberen te verbeteren? Niet proberen meer budget binnen te halen? Niet proberen meer uit hun talenten te halen? Niet proberen grotere talenten binnen te halen? Als hun ambitie is om aan een grote ronde mee te doen, dan lijkt het mij gewoon logisch dat ze dat wel proberen. Dat bedoel ik met ambitieuzer.

0
reusjen 13 augustus 2017 om 23:44

@Spruch
Dat is lekker makkelijk gezegd.
De sponsors liggen niet voor het oprapen, en met een beperkt budget ga je geen toptalent contracteren. Of ze het maximale uit een renner halen is voor ons niet te beoordelen.

0
simplex 13 augustus 2017 om 23:50

Bovenstaande gelezen hebbende, ben ik het met iedereen eens behalve met Ghostwriter en Spruch.
Behalve de laatste post waarin Spruch eigenlijk de voorgaande posts van de “opponenten” min of meer bevestigt.
Rico bijv. geeft enkele zaken aan die de praktijk hebben bepaald en blijven bepalen.
Als mijn tante een… etc, , dan zou bijv. een Sam Oomen en andere talenten die wel via Roompot zouden zijn gegaan, echt wel die stap naar het hoogste niveau hebben gemaakt.
Helaas zijn er diverse beperkende criteria voor Roompot maar dat zal ze er niet van weerhouden om aan alle vragen van Spruch te blijven werken en af en toe wel positief een antwoord op te geven, zoals afgelopen jaar al enkele maken het geval was.

0
Spruch 14 augustus 2017 om 00:02

@simplex
Ik geef gewoon een beetje tegengas tegen de hier soms mi wat overheersende opinie dat dit zo’n sympathieke ploeg is en dat ze het zo goed doen. Volgens mij moet en wil zo’n ploeg ook een volgende stap zetten. Die ambitie hebben ze ook uitgesproken. En ik heb het idee dat ze dit jaar daarin wat stilstaan. Ik zou het erg mooi vinden als ze wel die stap kunnen maken en uitgenodigd worden voor een grote ronde en wat meer overwinningen binnenslepen.

0
Paling99 14 augustus 2017 om 00:28

@Spruch
Ik zou het ook mooi vinden als ze á la Sky iedereen op een hoop fietsen volgend jaar en met alle truien naar huis gaan in de Tour de France. Maar ik heb zo’n gevoel dat dat niet gaat lukken. Je hebt verwachtingen van Roompot die totaal nergens op slaan en ook nergens op gebaseerd zijn. Ze hebben een zeer klein budget en dan verwacht jij dat ze mee gaan doen in grote rondes en overwinningen binnen gaan slepen in andere wedstrijden. Lekker makkelijk.

0
Scott Sunderland 14 augustus 2017 om 00:29

Ach ze doen hun best de renners van Roompot. Een renner als Coen Vermeltfoort bijvoorbeeld heeft best wat aardige top tien plaatsen in de wat kleinere koersen gehaald dit jaar. Geen overwinningen meen ik. Ze zullen best tevreden over hem zijn. In de BinckBank Tour was hij hun man voor de massasprints. Dat lukt hem dan niet. Dat is dan een te grote opgave tegen de topsprinters. Want dat is hij gewoon niet. En er rijden geen wereldtoppers bij Roompot. Daar is het budget niet naar.

0
Paling99 14 augustus 2017 om 00:44

@Scott Sunderland
Spijker. Kop. Inderdaad, dat is gewoon wat het is. Wat @Spruch doet is hetzelfde als: Supporter worden van Huppelknotenveen 6 en elk jaar roepen dat ze de Champions League moeten winnen en goddomme eens wat meer ambitie en inzet moeten tonen. Want ze zitten niet voor niks in het 6e, de plaatselijke snackbar sponsort ze en de omzet daar loopt al jaren super. Dus waarom ze nogsteeds niet alles en iedereen op een hoop spelen is hem een raadsel…

0
Spruch 14 augustus 2017 om 07:45

@Paling
Je bent erg goed in dingen in iemands mond leggen die er niet staan. Ik geef aan dat ik het mooi zou vinden als ze een grote ronde kunnen rijden en wat meer overwinningen kunnen binnenhalen. Nergens zeg ik dat ze moeten rijden als Sky. Dat maak jij er van.

Ik heb ook niet de verwachtingen die jij mij toeschrijft. Roompot geeft zelf aan dat ze een grote ronde willen fietsen. Die ambitie hebben ze zelf uitgesproken. En dat is wat mij betreft een goede ambitie. Alleen denk ik dat ze nog een stap moeten zetten om dat te bereiken. Ik verwacht helemaal niet dat ze de 'Champions League gaan spelen en daar iedereen op een hoop spelen'. Dat lees jij blijkbaar. Ik heb het over 1 grote ronde, niet drie grote rondes, laat staan de WorldTour. En ik heb het over deelnemen in zo'n grote ronde, niet over winnen, laat staan over 'iedereen op een hoop rijden' zoals jij beweert.

Met meer overwinningen halen doel ik op overwinningen in de wedstrijden onder de WorldTour, ik dacht dat dat wel duidelijk zou zijn. En de vergelijking tussen Huppelknotenveen 6 en Roompot die laat ik aan jou. Ik schat Roompot als ploeg toch wat hoger in dan Huppelknotenveen 6. En Roompot en de andere sponsors wat hoger in dan de plaatselijke snackbar.

0
kooltje 14 augustus 2017 om 08:56

Deze jongens kunnen best eens verrassen in een koers. Maar met een zwaar programma, wat het is voor deze kwaliteit renners, is het lastig om ook nog te pieken.

0
vluggejapie 14 augustus 2017 om 08:59

Van alle PCT teams presteren Novo Nordisk, Sport Vlaanderen Baloise en Roompot gewoon verreweg het slechtst. De enige overwinning komt van een veteraan die als hij dat wilde nog gewoon in de Worldtour had gefietst. Dat gejubel dat iemand ‘zich heeft getoond’ vind ik zo mateloos suf. Dan kun je net zo goed in een boratbadpak langs de kant gaan staan.

0
Mwielerfan 15 augustus 2017 om 23:15

Topsport vlaanderen heeft in het verleden wel meerdere malen best wel wat gewonnen op .1 niveau. De wedstrijden waar interviews van komen bij dit soort ploegen zijn vaak degene waar ze eigenlijk tekort komen en alleen meerijden of je laten zien haalbaar is. Ik heb alleen niet de indruk dat roompot een niveau lager wel de focus genoeg op winnen heeft. Wat denken jullie?
Ambitie van een grote ronde is mooie stip aan een verre horizon. Maar als wanty de tour kan halen is misschien de vuelta wel een x haalbaar? Ik zou niet weten wat ze er te zoeken hebben maar had van wanty ook weinig verwacht. Misschien moeten ze drie spaanse semi talenten opnemen? Er zijn nauwelijks spaanse pct ploegen meet dus je maakt met enkele Spanjaarden snel een kans. Met hun resultaten zullen ze het niet halen

0
Gebruikersnaam 15 augustus 2017 om 23:31

Wat voor ploeg wil Roompot eigenlijk zijn? Iets als Wanty of iets als Sport Vlaanderen?

Sport Vlaanderen wil eigenlijk vooral jong talent laten ontwikkelen en dient als doorgeefluik voor WT-ploegen, die willen als ploeg niet doorgroeien naar een hoger niveau en hebben niet meteen interesse in WT-koersen buiten België.

Wanty wil wel eens een grote ronde rijden (of zaken als Romandië, Catalonië), maar is voor de rest gewoon een ploeg als andere en heeft dus geen uitgesproken doelstelling zoals het ontwikkelen van nationale wielertalenten.

Dus ofwel gaat Roompot voor veel jonge Nederlanders, maar dan op een iets lager (gemiddeld) niveau. En als je toch meer in de ereklasse wil meedoen, dan moet je meer gevestigde waarden hebben en de jeugd op het 2e plan zetten. Het is het één of het ander.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone