Equipo Kern Pharma versterkt zich met Héctor Carretero

dinsdag 19 oktober 2021 om 09:21
Equipo Kern Pharma versterkt zich met Héctor Carretero

foto: Cor Vos

Héctor Carretero heeft na vijf seizoenen besloten om Movistar te verlaten. De 26-jarige Spaanse klimmer doet een stapje terug en tekent bij ProTeam Equipo Kern Pharma. “Ik wil niet alleen maar wedstrijden winnen, maar ook mijn ploeggenoten beter maken”, aldus Carretero.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor Carretero zal het aanvoelen als een terugkeer op het oude nest, aangezien hij in het verleden uitkwam voor de Spaanse amateurploeg Lizarte, de opleidingsformatie (feeder team) van Equipo Kern Pharma. “Ik werd een wielrenner onder de vleugels van Manolo Azcona en Juanjo Oroz. Ik ben door deze mannen gevormd. Ik heb mijn droom waargemaakt, uitkomen op WorldTour-niveau, maar ik voel dat het nu tijd is voor nieuwe uitdagingen.”

Van beloftevolle renner naar echte leider 
Managers Azcona en Oroz zijn erg enthousiast over de nieuwste aanwinst. “Hij begon bij ons als een beloftevolle renner, maar wist zich vervolgens langzaam maar zeker te ontwikkelen tot een echte leider. Nu beschikt hij over nog meer ervaring. Héctor is een zeer goede en eerlijke jongen die zeer populair is bij zijn teamgenoten”, aldus Azcona. Oroz vult aan. “Héctor is een complete wielrenner, zonder zwakke punten, die op allerlei terreinen kan uitblinken.”

Carretero won in 2021 een etappe in de Ronde van Asturië en werd derde in de Trofeo Serra de Tramuntana en vierde in de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika. De Spanjaard was bij Movistar echter vooral een luxehelper voor kopmannen als Alejandro Valverde, Mikel Landa, Enric Mas en Richard Carapaz. In de Giro d’Italia van 2019 was hij bijvoorbeeld van goudwaarde voor latere eindwinnaar Carapaz.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Shinzawai 19 oktober 2021 om 09:51

Prima aanwinst voor deze ploeg, daarmee kunnen ze goed voor de dag komen in de kleinere Spaanse koersen.

0
Bummetje 19 oktober 2021 om 10:05

Carretero viel mij op in de Giro 2019 waar hij één van de sterkste knechten van Carapaz was. Volgens mij heeft hij een flinke motor en het zou mij niets verbazen als hij op een niveau lager met een wat vrijere rol een succesvol seizoen tegemoet gaat.

0
lo squalo dello Stretto 19 oktober 2021 om 15:14

Zeker dat het Carretero was? Mij viel Pedrero daar erg op.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone