EPZ Omloop van Borsele uitgesteld, organisatie hoopt op najaarseditie
Lorena Wiebes won in 2019 - foto: Cor Vos
woensdag 10 februari 2021 om 08:57

EPZ Omloop van Borsele uitgesteld, organisatie hoopt op najaarseditie

De EPZ Omloop van Borsele kan niet plaats vinden op 23, 24 en 25 april als gevolg van de onzekere situatie door het coronavirus. De organisatie van het Zeeuwse wielerweekend, dat wedstrijden voor elite-vrouwen, junioren-vrouwen en junioren-mannen houdt, mikt nu op een editie in het najaar, zo stelt het in een persbericht.

“Het bestuur acht het niet verantwoord de wedstrijd op de geplande data plaats te laten vinden. Mede na goed overleg met de lokale overheden”, schrijft de organisatie in het communiqué. Het bestuur vindt het op korte termijn organiseren niet verantwoord.

Komt er dan voor het tweede jaar op rij geen opvolger van Lorena Wiebes, die de voorlopig laatste editie van de 1.1-koers wist te winnen? Het najaar biedt volgens de organisatie nog mogelijkheden. “Wij hebben een verzoek ingediend bij de KNWU en de UCI om onze wedstrijden te verplaatsen naar medio september-oktober.” In april moet duidelijk worden of dit verzoek wordt gehonoreerd.

De EPZ Omloop van Borsele is toe aan haar 37e editie. Op de erelijst staan onder meer Kirsten Wild, Ellen van Dijk, Chantal Beltman, Chloe Hosking en Marianne Vos.

Lees ook: Deze wielerkoersen zijn afgelast in het seizoen 2021

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
10 februari 2021 09:50
edit wf: let op je taalgebruik
daar gaan we weer, word gewoon weer hetzelfde liedje

Reacties zijn gesloten.