EPO-test Maxim Iglinskiy houdt Astana mogelijk uit Lombardije en Peking

woensdag 1 oktober 2014 om 21:09

foto: Sirotti

Maxim Iglinskiy is door de UCI voorlopig geschorst. Bij de 33-jarige Kazach van Astana zijn daags voor de Clasica San Sebastian sporen van EPO gevonden. De positieve plassen van de gebroeders Iglinskiy hebben mogelijk nog harde gevolgen voor Astana.

Aangezien het Astana van Alexandre Vinokourov lid is van de MPCC, Mouvement Pour un Cyclisme Crédible, is het team verplicht zich voor acht dagen te onthouden van deelnames aan alle UCI-wedstrijden. Deze schorsing gaat in op de dag van de eerste WorldTour koers op de agenda. Dat is in dit geval de Ronde van Lombardije, aanstaande zondag. Daarnaast zou Astana bij de Tour of Almaty (1.1), de Ronde van Peking (WT), de Giro dell’Emilia (1.HC) en de GP Bruno Beghelli (1.HC) van de startlijst verwijderd moeten worden. De ploeg kan ook nog de B-staal van Iglinskiy afwachten.

Vorige maand werd Valentin, de jongere broer van Maxim, ook al positief getest op EPO. Hij is door de Kazachstaanse wielerbond voor vier jaar geschorst en ontslagen door zijn ploeg.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone