Ensing na zilver op NK: “Trots overheerst”
foto: WielerFlits
vrijdag 24 juni 2016 om 17:05

Ensing na zilver op NK: “Trots overheerst”

Janneke Ensing wist in de slotkilometer dat zij samen met Anouska Koster zou strijden om de nationale titel. Ze verloor de sprint en daarmee het rood-wit-blauw, maar daar kon ze na afloop prima mee leven. “In een massasprint had ik geen kans gemaakt”, vertelt ze aan WielerFlits.

Geen optimale voorbereiding
Voor de ex-schaatster van Parkhotel Valkenburg zat er dus maar één ding op. “In dat geval moet je kansen voor jezelf creëren. Dan moet je wegspringen. Ik had aan Anouska gezien dat ze zou gaan. Ik dacht bij mezelf: ‘Dat is een meid waarmee ik samen kan wegrijden’. En dan heb je een goede mee, dus ik ben zeker tevreden. Natuurlijk wil ik ook het liefste winnen, maar ik moet realistisch zijn. Ik weet hoe ik me nu voel. Ik kom net uit de Aviva Women’s Tour en daar ben ik flink ziek geweest. Daardoor heb ik afgelopen week eigenlijk niets kunnen doen en heb gisteren nog de gehele dag in de schoolbanken gezeten. Een optimale voorbereiding heb ik dus niet gehad, en dan moet je gewoon tevreden zijn met zilver”.

Wil je niets missen van de het NK en nog veel meer?
Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2016 17:41
Ex-schaatster? Nee toch?
Dit jaar tweede op het NK massastart en winnaar van de KPN marathoncup, dat mag ook wel vermeld worden.
24 juni 2016 19:25
@poeksel, dat was haar laatste seizoen, ze is onlangs gestopt om zich volledig op de weg te richten
24 juni 2016 20:03
@lucas14, nee hoor: http://www.schaatspeloton.nl/nieuws/nieuws.php?id=3267
24 juni 2016 20:22
@Arjen
Ja hoor. Zei ze zelf op de persconferentie ;) Massastart vind ze een mooi onderdeel, doet ze erbij zoals Vos het veldrijden.
25 juni 2016 11:58
Alweer blijkt dat schaatsen iets toevoegt aan het fietsen, ziek geweest, naar school en misschien ook nog gewonnen als Koster had meegewerkt, grote klasse.

Reacties zijn gesloten.