Enrico Poitschke: “Buchmann staat straks wellicht op het podium in de Tour”

woensdag 3 juni 2020 om 17:05
Enrico Poitschke: “Buchmann staat straks wellicht op het podium in de Tour”

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft de komende Tour de France veel verwachtingen van Emanuel Buchmann. De nummer vier van vorig seizoen vormt samen met drievoudig wereldkampioen Peter Sagan de Tourkern bij de Duitse ploeg. “Emu is echt sterk geworden.”

Half juni verzamelt BORA-hansgrohe in het Ötztal voor de eerste trainingsstage na de wekenlange coronapauze. Doel is de renners naar hun topvorm toe helpen in aanloop naar de hervatting van het seizoen. “Gelijk vanaf het begin is de Ronde van Polen belangrijk voor ons”, zegt ploegleider Enrico Poitschke in een interview met Radsport-News.com. “Met Rafał Majka, Maciej Bodnar en Paweł Poljański hebben we drie Polen in de ploeg, die zeker kans hebben in hun thuisland.”

Net als bij de meeste ploegen is de Tour de France het hoofddoel in het tweede deel van het seizoen. “Emanuel Buchmann is waarschijnlijk onze kopman. Vorig jaar miste hij als nummer vier net het podium. Emu is enorm sterk geworden, wat hij vrijdag alweer bewees toen hij in 7 uur en 28 minuten 8848 hoogtemeters wegtrapte. In september staat hij wellicht óp het podium. Peter Sagan willen we helpen om voor de achtste keer de groene trui van de beste sprinter te veroveren.”

Schachmann
Of Maximilian Schachmann, in maart winnaar van Parijs-Nice, geen rol speelt in de Tour, wordt Poitschke gevraagd. “Max heeft goed getraind in Zwitserland. Natuurlijk vecht hij ook voor een plek in de Tourploeg. Hij krijgt echter ook kansen om kopman te zijn in andere wedstrijden. Hij is een zeer belangrijke jongen in ons team en gaat zeker nog een paar wedstrijden winnen. We gaan net zo goed van hem horen als van Buchmann of Pascal Ackermann.”

Welk pad Ackermann bewandelt is nog ongewis. De winnaar van de Clasica de Almeria en de openingsetappe van de UAE Tour zou oorspronkelijk in de Giro d’Italia en de Vuelta a España van start gaan, maar die grote ronden overlappen elkaar op de herschikte UCI-kalender.

Dit artikel delen:

18 Reacties

boenk 3 juni 2020 om 17:38

Hij mag me verbazen. Eender welk ander jaar zou ik er niet van opkijken, maar dit jaar (met deze tegenstand) zou het me toch verwonderen.

Marik 3 juni 2020 om 18:17

Gelukkig wordt voor Buchmann de druk zo niet opgevoerd. Je hebt geen vijanden nodig met zulke vrienden :)

FDJ 3 juni 2020 om 18:56

Niets geleerd uit het verleden lijkt het. Biografie van Dominik Nerz onlangs gelezen. Die is onder meer aardig kapot gegaan aan de in de media uitgesproken dingen door Bora. Indrukwekkend verhaal om te lezen.

LB108 3 juni 2020 om 19:15

@FDJ, nu noem je ook wel een heel apart geval ;) denk dat het bij hem net wel iets meer aan zichzelf lag ;) iedere ploeg waar Nerz reed heeft zo wel enkele verhaaltjes over hem..

josi 3 juni 2020 om 19:54

Verrassend hoe sterk hij was vorig jaar in de Tour. Toch zou hij me weer verrassen als hij dit jaar 1 plekje hoger zou eindigen.

KimJungPoels 3 juni 2020 om 19:59

Onderschatte renner toch nog steeds wel een beetje, maar echt wel een hele goede. Voor een podium moet het voor dit soort mannen wel een beetje mee zitten, maar onmogelijk is het zeker niet.

IlPirata 3 juni 2020 om 21:06

Wellicht ook niet.

Romāns Vainšteins 4 juni 2020 om 06:59

Voor mensen die helemaal hard gaan op groeicurves etc > dit jaar afgetekend de beste zijn past er op zich naadloos in. In ieder geval zal men hun plotse onverbaasdheid even makkelijk met feiten kunnen staven als dat de wenkbrauwfronsers actieve snoeperij erbij betrekken.

Jean Dumas 4 juni 2020 om 08:02

De Tour zal worden gedomineerd door renners die op hoogte leven, met een uitzondering voor de Jumbo-kopman(nen) en wellicht Pogacar.

LB108 4 juni 2020 om 08:45

Vanwaar deze uitzonderingen
En goed, dan zit je natuurlijk inderdaad al aan een aardig deel van de favorieten..

Romāns Vainšteins 4 juni 2020 om 08:51

Brenner leeft ook op grote hoogte, die maar toevoegen ?

Kuiperberg 4 juni 2020 om 10:35

Brenner woont zeker op een bekende pas?

Samlambeej 4 juni 2020 om 13:44

Zo, das wel een scherpe voorspelling die je daar maakt.

Fietsman 4 juni 2020 om 10:37

Voor hem kan het wel een mooie tour worden. Met Ineos, Jumbo en ook wel FDJ heb je een paar machtsblokken die tegen elkaar gaan rijden en wellicht kunnen renners als Buchmann daar van profiteren.

Deel Koeper 4 juni 2020 om 13:00

Met Buchmann, Majka, Schachmann, Konrad, Kämna, Grossschartner en Muhlberger hebben ze zelf toch ook een stevig blok als ze zouden willen. En dan zijn ze Formolo nog kwijtgespeeld.

boenk 16 juni 2020 om 02:05

Blijkt dus compleet verkeerd vertaald door WF. De quote was “Im September steht er vielleicht auf dem Podest”. Vielleicht is niet het zelfde als wellicht, ook al klinkt het hetzelfde (en zal het dezelfde oorsprong kennen). Het betekent “misschien”. Toch wel een compleet ander verhaal.

HennieK 16 juni 2020 om 07:34

@Boenk, is prima vertaald dacht ik. "Wellicht" is synoniem van "misschien".

NLfiets 16 juni 2020 om 07:54

Betekent inderdaad letterlijk hetzelfde. Zijn synoniemen: https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=wellicht

Headlines

Materiaalzone

Populair