Enrico Gasparotto naar Wanty-Groupe Gobert

vrijdag 21 november 2014 om 14:31

Enrico Gasparotto rijdt in 2015 voor Wanty-Groupe Gobert. De Belgische formatie ziet in de oud-winnaar de Amstel Gold Race de nieuwe kopman voor de Ardennenklassiekers.

“Enrico is in staat om uit te blinken in de Ardense klassiekers en in de WorldTour-wedstrijden in het algemeen. Hij heeft dat in de afgelopen jaren veelvuldig getoond. Ik ben blij een renner van zijn kaliber te hebben kunnen contracteren en hoop dat de organisatoren van de WorldTour-wedstrijden hier ook rekening mee houden als de wildcards worden uitgedeeld,” zegt teambaas Jean-Francois Bourlart hij op de site van de ploeg.

Ook ploegleider Hilaire Van der Schueren is blij met de komst van de Italiaan. “Hij zal natuurlijk een belangrijk renner zijn in het voorjaar maar zijn ervaring is ook het hele jaar door van groot belang voor jonge renners als Yannick Eijssen, Marco Minnaard en Frederik Backaert. Zijn komst onderstreept onze ambitie om in 2015 een grote ronde te willen rijden,” geeft hij aan.

Gasparotto kwam de afgelopen vijf jaar uit voor Astana. Eerder verdedigde hij het shirt van Liquigas, Barloworld en Lampre.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone