Enrico Battaglin: “De Giro is me eigenlijk altijd goedgezind”

woensdag 9 mei 2018 om 18:31
Enrico Battaglin: “De Giro is me eigenlijk altijd goedgezind”

foto: Marcel Koch

Enrico Battaglin was gisteren op de Muur van Caltagirone met een derde plaats al dicht bij het dagsucces in de Giro d’Italia. De 28-jarige Italiaan van LottoNL-Jumbo pakte vandaag in de vijfde etappe het volle pond. “Ik ben erg blij met wat ik heb gedaan”, zei hij na afloop in het flashinterview.

Het parcours van vandaag was vergelijkbaar met dat van gisteren. Volgens Battaglin was de aankomst vandaag toch een beetje anders, zei hij. “Gisteren was het echt een krachtssprint op een erg steile beklimming. Vandaag was de slotklim ook steil, maar het was oké. Ik had in de laatste kilometer wat tijd om te herstellen, zodat ik hier een goede sprint kon rijden.”

Na zijn zeges in Serra San Bruno in 2013 en Oropa in 2014 is dit de derde overwinning in de Giro voor de Italiaan. “De Giro is me altijd goedgezind. Ik rijd hier eigenlijk altijd goed. Dit is mijn derde dagsucces en ik ben er erg blij mee. Ik hoop de Giro op deze manier te kunnen voortzetten.”

Op de vraag of dit naar meer smaakt, antwoordde hij: “Op dit moment ben ik erg blij met wat ik heb gedaan. We zijn hier bij de aankomst van de vijfde etappe en ik heb nu al een derde plaats en een overwinning op zak. Nu neem ik de koers van dag tot dag en we zullen zien wat het brengt tot aan Rome.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

debarreman 9 mei 2018 om 18:33

Zien we hier de motivatie-prikkel van een aflopend contract en een trotse Italiaan voor wie de Giro de belangrijkste wedstrijd van het jaar is?

0
Mooie_Mario 9 mei 2018 om 18:34

Einde contract. Ben benieuwd of dat hij blijft. Je zou zeggen als je dit in je hebt, dan heeft hij te weinig kansen gekregen bij TLJ.

0
GinneR 9 mei 2018 om 18:46

@Mooie_Mario: of hij heeft de andere kansen niet gegrepen. Hij was voor dit seizoen wel opgestelt als kopman, maar het lijkt erop dat rijden op eigen grond hem net dat extra geeft om wel resultaat te boeken.

0
Scott Sunderland 9 mei 2018 om 18:54

Ik verwacht niet dat hij blijft hoor. Ik zie hem wel naar Bahrein of UAE team Emirates gaan ofzo. Dat hij dit kan en het nu pas in deze ploeg laat zien, zegt me dat dit geen geweldige combinatie is. Geen chemie. Geen idee aan wie het ligt.

0
oscarito1908 9 mei 2018 om 18:58

Hij heeft in voorgaande Giro’s in dienst gereden van Kruijswijk.

0
klimmer99 9 mei 2018 om 19:31

Hij heeft in de giro twee jaar geleden Kruyswijk nog heel goed bijgestaan op dergelijke aankomsten.

0
vlek 9 mei 2018 om 19:58

Beetje te makkelijk om een overwinning aan te grijpen om zijn verdere prestaties van de afgelopen jaren naar beneden te halen. Hij heeft dit niveau de afgelopen twee jaar in de Giro namelijk ook laten zien. Vorig jaar pakt hij ook een rit wanneer er net iets meer werk in de achtervolging was gestoken en twee jaar geleden was hij in dienst van Kruijswijk denk nog iets sterker.

0
IverBon 9 mei 2018 om 20:12

Lotto springt vaak ook opmerkelijk lichtzinnig met hem om in koers. Kan me bijvoorbeeld nog heugen dat hij fiks indruk maakte Down Under naar Stirling; in dienst van de verschroeiende sprint van Gesink welteverstaan. Let wel: ik ben Robert-fanboi, maar dat oogde ronduit lachwekkend.

0
vlek 9 mei 2018 om 20:23

Daar was hij als invaller naartoe gegaan en Gesink al goed in vorm. Die fikse indruk die hij maakte viel daarnaast ook reuze mee, zo geweldig was zijn vorm daar helemaal niet, wat de overige dagen in Australië ook bleek.

0
Jacco van Stierop 9 mei 2018 om 20:30

Enrico III, het zou zo een toneelstuk van Pirandello kunnen zijn.

0
Floris 9 mei 2018 om 21:25

Ik zou niet verbaasd zijn als hij deze Giro ook zijn vierde triomf behaalt.

Verder is hij niet bepaald de enige Italiaan die voornamelijk in Italië presteert.

0
xistnc 9 mei 2018 om 21:25

Tot dusver teerde Battaglin vooral op de twee zeges in een vorig leven bij Bardiani. Opgevist door TLJ is en blijft het een momentenwielrenner. Dus het is te makkelijk om te roepen dat hij dit vaker zou moeten kunnen, of zelfs altijd als de finale zich ervoor leent.

Hij haalt vaker een hoog niveau, maar de afgelopen twee jaar vooral in dienst. Nu vallen de puzzelstukjes een keer in zijn eigen voordeel op hun plek. Mooi voor Enrico, mooi voor Bianchi, mooie opsteker voor de ploeg in de Giro. En mooi voor Bram, want die had het al voorspeld.

0
assen 9 mei 2018 om 22:03

Ben blij voor TLJ en voor Enrico. Gister leek ie al de sterkste, en nu was ie de sterkste; goed gepositioneerd en goed afgemaakt. :-)

Wat een opsteker voor TLJ! Jaren lang werd er zowat een moord gedaan voor een etappezege in een grote ronde, en nu, de laatste jaren, komt het regelmatig voor. :-)
Deze zege samen met een top10 plek voor Bennett in het AK en de Giro is al geslaagd, zou ik zeggen.

Misschien heeft ie een goede click met Kruissie en Bennett, en blijft ie. We zullen zien.

0
Sephiroth 9 mei 2018 om 22:12

Wat mij betreft hij, trouwe knecht, goede lead out voor heuvel sprints of zelf afmakend. Hij heeft wel vaker kopmannen super afgezet. Als hij dat mag combineren met enkele kansen voor zichzelf, dan kan het prima zijn dat hij blijft hoor.

0
Pédaleur de charme 9 mei 2018 om 22:16

Haha, leuk gevonden Jacco.

Er is mij vroeger vaak verteld dat ik Pirandello moest lezen, vooral door Italianen. Maar elke poging die ik deed eindigde in een teleurstelling. Nooit iets van ‘m gelezen wat me is bijgebleven. De film Kaos, gebaseerd op zijn verhalen, heeft wel indruk gemaakt. Mede door de mooie beelden van Sicilië.

0
oscarito1908 9 mei 2018 om 23:00

Hij was toch ook degene van Bardiani die na een koers zonder beeld als eerste bovenkwam een aantal jaar geleden. De hele etappe zonder beelden destijds, enkel de aankomst die ik drie uur heb zitten bekijken?

Overigens lijkt het me een erg rustige jongen. Sommige Italianen willen nog welleens janken als ze iets winnen of verliezen. Deze jongen oogt zeer nuchter. En Bianchi zal toch zeker een Italiaan in de ploeg willen hebben. Dus als hij zelf wil gewoon doorgaan met die jongen, en een wat meer beschermde rol geven.

0
Jacco van Stierop 9 mei 2018 om 23:01

@Pédaleur
Het is één van mijn favoriete auteurs, hoewel het inderdaad niet makkelijk wegleest, in het Italiaans zeker niet.
‘Enrico IV’ is een prachtig toneelstuk, zeer karakteristiek voor Pirandello’s wereldbeeld. Helaas zelden uitgevoerd maar prachtig verfilmd door Visconti met een weergaloze Marcello Mastroianni en een sensuele Claudia Cardinale als de markiezin.
‘Kaos’ is inderdaad meesterlijk, meest bijgebleven is ‘De Kruik’ (La Giara), met het fameuze duo Franco & Ciccio.

0
NDI22 9 mei 2018 om 23:28

Prima renner en een schitterende overwinning. Jammer dat LTJ hem niet vaker wat meer vrijheid heeft gegeven in het verleden. Een aantal keer moest hij Kruijswijk beschermen terwijl je vandaag met Bennett ziet hoe het ook mogelijk is. Aanvallender koersen!

0
DemPolS 10 mei 2018 om 07:51

@NDI22 hij heeft al de vrijheid gehad in afgelopen jaren! Zowel in de giro als de voorjaarsklassiekers. Hij is nu eenmaal geen wereldtop, alles valt nu op zij plek.

Overigens heb ik hem ergens in een interview gezien waar hij aangeeft na de giro te gaan praten met tlj en hij verwacht gewoon te verlengen

0
Fast Freddy 10 mei 2018 om 10:20

Deze Giro zege is absoluut prachtig, maar in een vergelijkbare Tour etappe rijdt hij geen top 10. Achter mannen als Sagan, GvA, Matthews etc. Niet alleen de vorm moet goed zijn, het hangt voor Battaglin dus ook af van de concurrentie. Daarmee is hij gewoon geen veelwinnaar. Des te knapper dat hij al 3 giro zeges op zak heeft.

0
Fast Freddy 10 mei 2018 om 10:29

@oscarito bedoel je niet Santambrogio?

0
Komi 10 mei 2018 om 10:50

Twee sterke dagen op rij! Hij laat hier toch echt een heel hoog niveau zien.
Hopelijk trekt hij deze lijn door. Was in dienst van kruijswijk twee jaar geleden ook sterk maar vaak niet op de afspraak. Komt sympathiek over, hopelijk wordt hij nu weer vaker uitgespeeld als kopman.

0
tendam 10 mei 2018 om 11:08

Het blijft toch opmerkelijk hoe zelfs overwinningen worden aangegrepen voor kritiek op LottoNL: als hij ergens anders reed had hij meer gewonnen. Hij reed eerst bij Bardiani, veel vrijer dan daar kun je niet koersen, en toch boekte hij ‘maar’ 3 overwinningen.

Ik kan me herinneren dat hij vorig jaar in de Giro op zo’n heuvel ook de pelotonsprint won, maar toen reed er een ontsnapping voor. Je moet ook wat geluk hebben.

0
oscarito1908 10 mei 2018 om 12:10

Die zal het zijn FF.

0
Djoop 10 mei 2018 om 13:33

Was vorig jaar ook al een paar keer dichtbij. Mooi dat het nu gelukt is.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone