Enric Mas niet ontevreden met tijdrit: “Maar Evenepoel vliegt in deze Vuelta”

woensdag 31 augustus 2022 om 08:37
Enric Mas niet ontevreden met tijdrit: “Maar Evenepoel vliegt in deze Vuelta”

foto: Cor Vos

Enric Mas was niet ontevreden na afloop van de tiende etappe in de Vuelta a España: de Spaanse kopman van Movistar wist de schade op zijn meeste concurrenten te beperken in de ruim dertig kilometer lange tijdrit naar Alicante. De klimmer moest echter toch nog bijna twee minuten toegeven op een ontketende Remco Evenepoel en kijkt nu in het klassement tegen een achterstand aan van iets meer dan drie minuten.

De 27-jarige Mas reed voor zijn doen een keurige tijdrit, finishte als tiende in de daguitslag, maar verloor op de streep alsnog bijna twee minuten op Evenepoel. Die laatste wist een nieuwe tik uit te delen aan zijn concurrenten voor de eindzege en gaat nu ruimschoots aan de leiding in de Spaanse ronde. Mas volgt, als de voorlopige nummer drie in de stand, op 3m03s van de Belg van Quick-Step-Alpha Vinyl.

“Er is nog een lange weg te gaan”
“Ik heb geen slechte tijdrit gereden”, concludeerde Mas na afloop in gesprek met sportkrant AS. “Ik ben alleen ook niet supertevreden met mijn prestatie. Ik kwam goed uit de startblokken, maar moest uiteindelijk nog wel veel tijd prijsgeven. Het was echt een parcours voor de tijdritspecialisten, met weinig hoogtemeters. Het werd nergens écht lastig.”

Mas lijkt na tien etappes goed op weg om opnieuw op het podium te eindigen van zijn thuisronde, maar de eindzege lijkt wel ver weg. “Er is nog een lange weg te gaan in deze Vuelta en we bekijken het dag per dag. Woensdag krijgen we een vlakke rit voorgeschoteld en vanaf donderdag krijgen we een idee hoe de race zich verder zal ontwikkelen. Evenepoel vliegt momenteel in deze Vuelta, hij laat zien dat hij heel erg goed is. Maar we blijven het proberen”, klinkt het.

Dit artikel delen:

8 Reacties

fransestinkkaas 31 augustus 2022 om 08:54

Mooi om te zien dat Mas ook eindelijk meekomt met de grote jongens en eigenlijk ook een grote jongen is. Mooie renner!

0
Poeksel 31 augustus 2022 om 09:15

Wat bedoel je met eindelijk?

1
Thoin 31 augustus 2022 om 10:10

Ik snap wel wat hij bedoelt, ondanks twee 2de plaatsen in de Vuelta, heb ik bij Mas ook altijd het gevoel van, loopt toch nog mis. Toen hij die eerste bergrit met REV meeging dacht ik die blaast zich op en komt morgen op 15minuten binnen. Mooi dat hij nu meedoet voor het podium.

1
fransestinkkaas 31 augustus 2022 om 16:40

Wat @Thoin zegt, met vlagen liet hij mooie dingen zien maar dat kwam er nooit 100% uit. Tot nu.

0
Diskob 31 augustus 2022 om 09:23

"We blijven het proberen".
Proberen aanklampen dan?
Of nog eens proberen krampachtig weg te sprinten na een hele klim in Evenepoel zijn wiel te hebben gezeten zoals vorige week?

Nee serieus: ik ben eerlijk gezegd enorm verrast door zijn hoge niveau deze Vuelta. Zeker omdat hij al een anonieme Tour (en anoniem jaar) in de benen heeft. Zonder Remco had hij een goeie kans gehad om de ronde van zijn land te winnen. Nu moet hij hopen op een inzinking of Covid bij Evenepoel.

0
Romāns Vainšteins 31 augustus 2022 om 10:05

Inzinkingen is iets waar je niet alleen op hoeft te hopen maar die je ook forceren kan.
Aangezien er op de Sierra nog een mogelijke kennie op de loer ligt verwacht ik daar Mas zijn actiemoment op een behoorlijke afstand van de finish. Dat durft ie wel.

0
Pizzi 31 augustus 2022 om 11:13

Kop naar beneden duwen, Enric, dat is meer aero.

0
Marlin 31 augustus 2022 om 12:23

In de Tour gaf hij een paar dagen voor het einde op met een coronabesmetting toen hij elfde stond. Op 24 minuten stond hij toen. Nadat hij er alweer een paar keer flink doorzakte. De kans is dus groot dat hij ook in deze Vuelta, evengoed als Evenepoel of Ayuso, nog een paar tikken krijgt tijdens de tweede Vueltahelft. Op die paar goede prestaties in de voorbije Vueltas na, blijft Mas meestal beneden de verwachtingen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone