Enric Mas: “Gelukkig kwam de strijd om de eindzege niet aan op deze tijdrit!”

maandag 6 september 2021 om 09:03
Enric Mas: “Gelukkig kwam de strijd om de eindzege niet aan op deze tijdrit!”

foto: Cor Vos

Enric Mas is blij met zijn tweede plaats in de Vuelta a España, zijn tweede podium in de Spaanse ronde na 2018. Volgens de kopman van Movistar is er nog wel ruimte voor verbetering, vooral op de aankomsten bergop waar hij steeds tijd moest prijsgeven op eindwinnaar Primož Roglič.

“We moeten echt blij zijn. Uiteindelijk waren er maar vier renners van ons in staat om de finish te bereiken, en drie ploeggenoten belandden in het ziekenhuis nadat ze alles eraan hadden gedaan om ons te helpen”, zei Mas na afloop van de afsluitende tijdrit naar Santiago de Compostella in een perscommuniqué van zijn ploeg. “We gaan naar huis met deze podiumplaats, waar de hele ploeg trots op mag zijn. Ik wil alle renners en stafleden bedanken. Iedereen heeft zijn steentje aan dit resultaat bijgedragen.”

Na zijn val dinsdag, in de zestiende etappe, voelde de Spaanse klimmer zich zaterdag pas weer voor het eerst echt goed, vertelde hij. “Daarna kwam nog deze zware tijdrit, waarin de pijn toch weer terugkwam. Ik weet niet of het op televisie te zien was, maar ik kon niet in de speedbars blijven en moest de drops pakken – zoals op een normale wegfiets op een normale klim. Ik ben blij dat de strijd om de eindzege met Primož niet op deze tijdrit aankwam, want ook dan had hij hem zeker gepakt!”, lachte hij.

Mas ziet nog ruimte voor verbetering, niet alleen in het tijdrijden. “Toen ik zaterdag weer in het hotel was en ik met mijn coach sprak, besefte ik dat ik moet verbeteren in de bergetappes met aankomst bergop. Roglič en de anderen pakten daar steeds wat tijd op mij, en dat is tijd die ik niet moet verliezen. Het is een aspect dat ik moet verbeteren. Nu ga ik nadenken over de rest van het seizoen. Ik voel me goed en ik wil de Italiaanse klassiekers nog rijden: aantrekkelijke koersen waar ik het, denk ik, wel goed kan doen.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Poeksel 6 september 2021 om 09:54

“Uiteindelijk waren er maar vier renners van ons in staat om de finish te bereiken, en drie ploeggenoten belandden in het ziekenhuis nadat ze alles eraan hadden gedaan om ons te helpen”

Een subtiele sneer naar de niet genoemde?

xistnc 6 september 2021 om 10:04

Nee, gewoon een feitelijke constatering.

Alfons Haavers 6 september 2021 om 10:10

Presteert toch wel constant en toont na vorig jaar opnieuw dat hij de combi Tour-Vuelta als 1 van de weinigen vlotjes aan kan.

Wheely 6 september 2021 om 10:20

Ongelooflijk knappe prestatie gezien het team waarin hij acteert.

Romāns Vainšteins 6 september 2021 om 10:33

Volgend jaar eens giro-vuelta doen Más, laat die tour.

Groetjesaandevoetjes 6 september 2021 om 11:42

Inderdaad, zou ik hem ook aanraden. Giro en Vuelta kan hij om de winst meestrijden.

vevie 6 september 2021 om 12:44

Helemaal eens. Zsm mogelijk Giro/Vuelta doen. Giro kan hij zeker winnen. Is wel afhankelijk van of Bernal of Carapaz dan ook mee doet, maar die zullen sowieso naar de Tour moeten om het tegen Roglic en Pogacar op te nemen. Solo gaan ze het no way redden. Geloof ik totaal niet in.

horsm 6 september 2021 om 10:44

Geestig hoe hij en Lopez twee uitersten lijken.

Mas: beleefd, vriendelijk, sportief verliezer die gisteren op de finishlijn Roglic stralend feliciteert, en Lopez die ziedend afstapt en Awol gaat.

Geen van beiden gaf overigens ooit de indruk een serieuze bedreiging voor Roglic te zijn.

VerstandOpNul 6 september 2021 om 10:48

Sterk gereden deze Vuelta. Het zou mooi zijn als hij daadwerkelijk nog verder verbetert, hoeft niet per se in het tijdrijden te zijn, bergop zou hij best wat dominanter mogen worden..

Johnny7 6 september 2021 om 10:50

Er is een grote groep klassementsrenners die zo verschrikkelijk slecht is in tijdrijden dat het pijnlijk is. Niet iedereen is zo goed als Roglic maar kom op zeg. En elk jaar weer hetzelfde liedje… we gaan het verbeteren. Feit is dat ze er geen aandacht aan willen besteden.

xistnc 6 september 2021 om 11:11

Gisteren werd dat schrijnend in beeld gebracht toen Haig, Mas en Roglic bijna tegelijk over de finish kwamen terwijl Roglic 2m later dan Mas en 4m later dan Haig was vertrokken. En dan worden Mas en Haig nog 9e en 17e in de daguitslag.

Chaba 6 september 2021 om 10:51

Mas was geen schim van ‘de nieuwe Contador’.
Ik heb hem niet kunnen betrappen op een echte aanval deze ronde.

Alfons Haavers 6 september 2021 om 10:56

Contador was toch ook wel van een ander niveau. Deze Mas moet het economischer doen heb ik het gevoel.

In Bernal zie ik wel een nieuwe Contador opstaan. Die moet iets creatiefs verzinnen om die Slovenen klein te krijgen en heeft op topdagen ook wel de inhoud om dat uit te voeren.

Klein Verzet 6 september 2021 om 11:10

Je hebt muizen, grijze muizen, dan ’n tijd niets en dan pas komt Mas miezerig aanpiepen. Misschien moet ie leren om nog minder met zijn krachten te smijten, want tjonge jonge wat ’n spektakel heeft ie gebracht.

Emergo 6 september 2021 om 12:01

Welke kleur moeten al die renners na Mas dan wel niet hebben ?

vevie 6 september 2021 om 12:46

@emergo: idd. Dan zijn de andere renners doorzichtig. Er zijn nou eenmaal een paar aanvallende klassementsmannen. De rest koerst berekenend.

gengen-wer 6 september 2021 om 15:03

@vevie Maar Adam Yates en Mas winnen geen ritten in de rondes waar ze een klassement rijden. Dat is wat hen (voorlopig) uitzonderlijk maakt in vgl met andere andere klassementsrenners.

Jean Dumas 6 september 2021 om 12:12

Mas valt niets te verwijten. Zeer solide, beetje voorzichtig type, die meer op explosiviteit moet trainen om het laatste stapje te maken.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair