Enric Mas: “De beste vorm van mijn carrière? Ik denk het”
Mas op archiefbeeld - foto: Cor Vos
woensdag 25 augustus 2021 om 19:50

Enric Mas: “De beste vorm van mijn carrière? Ik denk het”

Enric Mas was heel blij met zijn optreden in de elfde rit van de Vuelta a España. In Valdepeñas de Jaén vocht de Spaanse klimmer van Movistar een fraai duel uit met Primož Roglič op de slotmuur en hij lijkt een van de belangrijkste uitdagers van de Sloveen in de strijd om de eindzege.

Mas liet naderhand weten heel blij te zijn met zijn prestatie. “Maar eerlijk – en excuses voor mijn taalgebruik: toen ik door die laatste linkerbocht kwam met honderd meter te gaan en die fucking muur zag, moest ik mijn hoofd buigen en wist ik ‘Ai, ai, ai… het is niet voor vandaag’. Ik had de beelden bekeken van ‘Purito’ (Joaquim Rodríguez, red.) die hier in 2011 won, maar ik wist niet wat ik zag – was hij zo snel of was ik niet zo fris als hij?”

Op de slotmuur botste Mas op Roglič. ‘Slechts een koersincident’, zo deed de Spaanse klimmer van Movistar het voorval af. “Hij zag mij niet komen en ik kon op die plaats niet remmen, want anders had hij een paar meter op mij gepakt. Het was óf een botsing, óf remmen. Toen ik hem na de finish zag, verontschuldigde hij zich. Onze relatie is goed.”

Referentie
“De beste vorm van mijn carrière? Ik denk het”, zei Mas verder. “Roglič is, samen met Pogačar en niet veel andere renners, de referentie. Om met hem te kunnen strijden in de Vuelta betekent veel voor me. De ploeg blijft het goed doen – ik blijf zeggen dat het een groot verlies is om Alejandro (Valverde, red.) en Johan (Jacobs) niet meer bij ons te hebben, maar deze geweldige ploeg heeft, en dat gevoel heb ik iedere dag, een kans om fantastische dingen te doen in deze koers.”

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
25 augustus 2021 20:03
Mas maakt inderdaad een prima indruk. Na zijn tweede plek een aantal jaren terug waren de verwachtingen hooggespannen, maar tot dusver was het er nog niet echt uitgekomen, ondanks een paar aardige - maar toch vooral erg anonieme - noteringen in de Tour. Mas heeft gewoonlijk een goede derde week, hoewel hij nu de Tour al in de benen heeft. Roglic is op het eind vaak wat minder. Het kan nog best interessant worden.
25 augustus 2021 20:40
Ik zie het wel gebeuren dat Mas in het rood de slottijdrit aanvangt.
    25 augustus 2021 21:08
    Dat is erg optimistisch… en als je dan toch optimistisch en helderziend bent: hoe zit t na afloop van die slottijdrit (waarin de meest frisse mannen, degenen in the winning mood, over het algemeen dicht opeen eindigen)?
    25 augustus 2021 21:48
    Uiteraard pakt Roglic in de tijdrit het rood terug maar spannend wordt het wel.
25 augustus 2021 20:44
Mooie reaktie! Denk dat Mas, met Lopez, Roglic nog flink het vuur aan de schenen kan leggen in de komende bergetappes. Maar TJV heeft zich vandaag wel erg goed getoond om deze etappe binnen te halen: Bouwman, Oomen, Kuss en Kruiswijk hebben allemaal bijgedragen. Of zij dit ook kunnen op de komende langere klims...? Zou mooi zijn. Is Roglic sterk genoeg om zonder zijn team het te kunnen? Wellicht...
25 augustus 2021 21:26
Met deze vorm zekerheidje voor plaats twee. Edoch, vrees dat de derde week er teveel aan gaat zijn voor deze sympathieke Mallorcaan.
    25 augustus 2021 21:56
    Ik zie anders weinig renners die nu heel erg de indruk geven (relatief) te gaan verbeteren t.o.v. Mas. Hooguit z’n eigen ploegmaat
25 augustus 2021 21:56
Die derde week en de hitte , wie gaat daar het beste mee om…. Mas maakt in deze vorm een hele goede kans
    25 augustus 2021 22:16
    De derde week zal plaatsvinden in het doorgaans koele en nattere deel van Spanje in het Noordwesten. De hitte zal dan ook vooral nog deze week zijn werk moeten doen.
25 augustus 2021 22:43
Sowieso leuk dat er weer een renner bij is aan de top, na een paar jaar lang beloftevol te zijn geweest. Niet alle jonkies breken in 1x door gelukkig
    25 augustus 2021 23:19
    Met 5,6 in Frankrijk en 5 in Spanje zat hij de afgelopen jaren ook al tussen de toppers natuurlijk. Er rijden nogal wat goeien rond.
26 augustus 2021 07:58
Wat een mooie, correcte woorden van een goede renner.

Maar nondeju, wat mis ik etterbakken als VDB die gewoon zeggen wat ze willen, grootspraak en uitdagen in elk interview…… Met terugwerkende kracht is VDB nog meer god dan hij al was
    26 augustus 2021 09:37
    ‘Op Saint-Nicolas rij ik weg aan huisnummer 256.’

    Moet je je eens voorstellen welke analyses daar vandaag de dag op Wielerflits zouden op losgelaten worden.
    26 augustus 2021 10:37
    Hij was toen net weggegaan bij Lefevere dus hij zou hier dan wel wat krediet gehad hebben.
    Verder zei hij het ook wel altijd op een redelijk charmante en aimabele manier.
26 augustus 2021 08:54
Deze man heeft serieus kans om de Vuelta te winnen. Hij rijdt indrukwekkend.
    26 augustus 2021 11:05
    Nog geen moment het gevoel dat hij breken gaat inderdaad. Zijn tactiek, het juiste tempo aanhouden, eventueel Lopez vooruitsturen en bidden dat Roglic ergens boven zijn theewater gaat lijkt me ook de juiste. Wedijveren in laatste k spurts is geen optie, het zal via de slijtageslag moeten met op dat ene moment die ene demarrage en dan meteen Sastre stijl.

    De kans is niet bovengemiddeld maar hij is er wel degelijk.
    26 augustus 2021 12:06
    Ook nog geen moment het gevoel gehad dat Roglic gaat breken... Maar voor de spanning is het zeker goed, en leuk voor de neutrale kijker.
26 augustus 2021 11:42
Mas, goeie naam voor een Spanjaard..., dat smaakt naar meer.

Reacties zijn gesloten.