Engels: “We hebben de mannen voorbereid op strijd”

zondag 26 mei 2019 om 11:27

Geen hoge bergtoppen vandaag, maar de vijftiende etappe naar Como is daarom niet minder zwaar. In de ‘mini Ronde van Lombardije’ zit het venijn namelijk in de staart. “We hebben onze mannen ook voorbereid op strijd”, zo vertelt Jumbo-Visma-ploegleider Addy Engels voor de camera van WielerFlits.

Het is vooral uitkijken naar de laatste klim van de dag: de Civiglio (4,2 km aan 9,6%). “Iedereen kent de finale”, aldus Engels. “Het is een super lastige klim, maar ook een hele lastige afdaling. Vincenzo Nibali kent de Civiglio als geen ander. Het zou typisch Nibali zijn om vlak voor de top aan te vallen, om dan te proberen zijn voorsprong te vergroten in de afdaling.”

Engels verwacht wel het nodige vuurwerk. “Het kan juist op zo’n dag gebeuren. We hebben al een paar enorm zware dagen in de benen. De mannen moeten er klaar voor zijn.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

vanSpringel 26 mei 2019 om 11:54

Precies zoals Engels het verwoord. Nibali gaat net voor de top aanvallen en dan in de afdaling proberen afstand te nemen. Met te verwachten nat wegdek wordt het nemen van risico’s misschien wel eens de ‘kop of munt’.

ti-raleigh 26 mei 2019 om 14:08

Primoz kan Nibali wel volgen in de afdaling. Maar of dat wenselijk is…. Hij kan beter bij Movistar blijven.

Hennie.K 26 mei 2019 om 14:17

Inderdaad, Nibali heeft uiteindelijk 4 minuten nog om met die tijdrit nog enige kans te maken. Roglic kan gewoon berekenend rijden. Heb ook erg de indruk dat hij wel wat over heeft maar niet wil riskeren zich over de kop te rijden.

VerstandOpNul 26 mei 2019 om 16:48

En wat zijn ze voorbereid..

Laatste man 26 mei 2019 om 17:16

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.