Niermann: “Klassement Kruijswijk is zeker nog niet voorbij”
foto: Cor Vos
zondag 25 augustus 2019 om 18:25

Niermann: “Klassement Kruijswijk is zeker nog niet voorbij”

Jumbo-Visma kende vandaag op weg naar Calpe een etappe met twee gezichten. Waar Primož Roglič met een aanval tijd wist te pakken op enkele concurrenten, was Steven Kruijswijk niet in staat om de beste klimmers te volgen. “Maar zijn klassement is zeker nog niet voorbij”, zo vertelt ploegleider Grischa Niermann in gesprek met WielerFlits.

De favorieten voor de eindzege lieten zich al meteen zien op de eerste zware beklimming van deze Vuelta a España: de Alto de Puig Llorença. Op deze steile helling viel wereldkampioen Alejandro Valverde aan, waardoor Kruijswijk moest passen. “Steven had helaas een wat mindere dag. Hij is gisteren natuurlijk hard de hekken ingereden”, doelt Niermann op de collectieve valpartij tijdens de inleidende ploegentijdrit.

“We wisten dat hij wat last heeft van zijn knie. Het is helaas de keerzijde van de medaille. Steven had er graag anders voorgestaan, maar zijn klassement is zeker nog niet voorbij. We moeten het nemen zoals het is. We zijn hier gestart met één uitgesproken kopman (Roglič, red.), terwijl George Bennett en Steven een vrije rol hebben.” Niermann zag zijn kopman overigens wel uitstekend presteren richting Calpe.

“We zitten weer goed in de wedstrijd”
Roglič wist namelijk met vijf andere renners weg te rijden van een achtervolgende groep met daarin Valverde, leider Miguel Ángel López en Esteban Chaves. De nummer drie van de voorbije Giro d’Italia moest aan de finish weliswaar genoegen nemen met de derde plaats, maar de Sloveen stijgt wel met stip in het klassement. “Het is mooi dat we tijd hebben gepakt op Astana. We zitten nu gelijk weer goed in de wedstrijd, zeker na de deceptie van gisteren.”

“Het was vandaag echt een zware koers. In het begin van de etappe hoefde niemand echt diep te gaan, maar het ontplofte op de laatste klim. We dachten dat het een sprint ging worden met een man of dertig, maar in de finale reed een hele sterke groep vooruit”, aldus Niermann, die ook nog vooruit kijkt naar de komende dagen. “We hopen de komende twee etappes zo goed mogelijk door te komen, aangezien vier renners nog niet 100% zijn.”

Primož Roglič (links) finisht als derde – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
25 augustus 2019 22:55
Serieuze vraag en absoluut niet denigrerend bedoeld :

Kruijswijk is een kopman en een goede renner. Maar in hoeverre is het wel belangrijk dat een kopman westrijden wint ? Etappes en klassementen.

Hij rijdt mooie klassementen maar zijn erelijst qua overwinningen is niet indrukwekkend.
    25 augustus 2019 23:42
    Kruijswijk is echt een pur sang klassementsrenner voor de grote rondes. Ik vind dat schitterend, omdat ik dat het mooiste onderdeel van het wielrennen vind. Dus, nee, voor mij geen probleem als hij geen etappes of kleine rondjes pakt.
    26 augustus 2019 00:21
    @horsm

    Hij pakt niets, dat is het probleem... Er zijn genoeg klassementsmannen die wel wedstrijden kunnen winnen...
    26 augustus 2019 08:01
    Bekijk het eens vanuit het geldklassement van een Tour of Vuelta...

    Uit mijn hoofd is een 3e plek € 100.000 waard en een 5e plaats € 70.000. Zet dit vervolgens af tegen iemand die 3 etappes per ronde wint en daarmee per jaar € 51.000 verdient.

    Ik denk de verschillen in euro’s wel het nodige zeggen over de moeilijkheidsgraad...

    Eendaagse wedstrijden verwacht ik niet dat hij noch veel andere grand Tour renners iets behalen, al is het maar omdat ze zelden meerijden.... Tsja en die een weekse rondjes, daarvan is 80% een voorbereidingskoers op een grand Tour... Prima voor B garnituur of een aankomend talent, maar is wat mij betreft meer categorie Tim Wellens.
26 augustus 2019 08:23
Als Kruijswijks klassement na gisteren niet voorbij is, dan is dat later in de week waarschijnlijk wel zo.

Maar maakt dat zoveel uit? Als knecht kan ie ontzettend veel betekenen voor de ploeg, later in de Vuelta, mocht dat nodig zijn.

En Bennett kan als rode lap fungeren. In een ontsnapping mee, en Roglic en TJV kan rustig meepeddelen. Bennett is zo goed, die moet je geen vijf minuten geven want dat komt ie zomaar op het podium.
    26 augustus 2019 10:18
    eh... ze laten Bennett nu echt niet mee in de ontsnapping. dan moet hij eerst nog minuten verliezen
26 augustus 2019 10:22
Wat is dan "het klassement" wat al over zou zijn? Hij staat op 2 minuten, De nummer 10 in een grote ronde finished meestal zo tussen de 10 en 15 minuten. Dus daarvoor is er nog genoeg marge mits hij een beetje hersteld.

Wordt het lastig? Ja, maar dat zou het sowieso al zijn...
    26 augustus 2019 16:57
    Het is vooral dat het een heel slecht teken is wat betreft de vorm van Kruijswijk. Dat is het grootste probleem.

Reacties zijn gesloten.