Emotionele Van Aert draagt BK-titel op aan zoon: “Zes nachten amper geslapen”

zondag 10 januari 2021 om 16:30
Emotionele Van Aert draagt BK-titel op aan zoon: “Zes nachten amper geslapen”

foto: Cor Vos

Bij Wout van Aert kwamen na afloop van zijn Belgische titel veldrijden de emoties los. De kopman van Jumbo-Visma werd afgelopen week voor het eerst vader en zei na zijn zege pas dat hij een bijzondere week achter de rug heeft. “Ik wou het niet zeggen, maar ik heb zes nachten amper geslapen”, lacht hij. “Maar blijkbaar heb ik dat niet nodig als je op een roze wolk leeft.”

“Ik wil graag deze zege opdragen aan mijn zoon Georges en mijn vrouw Sarah”, vertelt Van Aert met natte ogen en een snik in zijn stem. “Het is negen maanden dat ze ervoor gezorgd heeft. En deze week… Merci Sarah!”

Van Aert pakte in de tweede ronde de kop en stond die niet meer af, maar het ging moeizaam. “Ik voelde mij in het begin goed en kon op een goede manier de kloof uitbouwen”, aldus de Kempenaar. “Vanaf half cross zat ik à bloc. Ik moest proberen die voorsprong te behouden, maar dat was al moeilijk genoeg. Ik ben echt heel tevreden met deze titel.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Thijs E 10 januari 2021 om 16:50

Dat was een hele mooie reactie van een groot kampioen

Murcia 10 januari 2021 om 17:05

Zonder emotie stelt topsport niets voor. Dus mooi en begrijpelijk na deze week om dat bij hem te zien. Overigens op de vraag van Karl over zijn contractbesprekingen gaf hij aan dat het wel goed zou komen. Een virtueel persmomentje volgende week zal wel in aantocht zijn.

josemanuelfuente 10 januari 2021 om 18:18

Wat vindt Roger de Vlaeminck van al die tranen tegenwoordig?

Verweggistan 10 januari 2021 om 20:24

Ik meende een aantal dagen geleden gelezen te hebben dat de naam van het kind in meervoud was.

boenk 10 januari 2021 om 20:33

Het is een tweeling.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair