Emotionele Hugo Houle: “Deze ritzege is voor mijn overleden broer”

dinsdag 19 juli 2022 om 17:27
Emotionele Hugo Houle: “Deze ritzege is voor mijn overleden broer”

Foto: Cor Vos

Bij het overschrijden van de aankomst wees Hugo Houle meteen naar de hemel, met zijn broer in gedachten. Pierrik Houle overleed tien jaar geleden na een aanrijding door een wagen. “Sindsdien ben ik altijd blijven werken met hem in mijn gedachten. Deze ritzege betekent heel veel voor mij, het is ongelooflijk”, aldus Houle.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Canadees van Israel-Premier Tech was nochtans niet in de vlucht gegaan om voor eigen rekening te rijden. “De bedoeling was om het pad te effenen voor ploegmaat Michael Woods. Maar ik kreeg een kloofje en begon te hopen. Het was heel lastig op de steile stroken, maar ik wist dat als ik dertig of veertig seconden had op de top van de Mur de Péguère, ik een goede kans zou maken.”

In de afdaling kreeg hij helemaal vrij spel toen achtervolger Matteo Jorgenson tegen de vlakte ging. “In het technische gedeelte pakte ik weer wat meer tijd. Toen ik daarna te horen kreeg dat ik een minuut had, wist ik dat het binnen was. Maar goed ook, want ik begon krampen te krijgen en had wat eten gemist. Normaal win ik nooit, dus dit is met voorsprong het mooiste moment uit mijn carrière.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Ab Normaal 19 juli 2022 om 17:47

Het is hem ook enorm gegund door iedereen denk ik.

0
Polleke 19 juli 2022 om 18:06

Typisch zo een winnaar die je normaal weer snel vergeet maar het verhaal erachter maakt toch wat los, verdiende zege, met lef vertrokken en verbazend hoe sterk hij zijn voorsprong kon vasthouden…mooie dag voor Hugo en zijn familie…

0
Gijsbert Van Beers 19 juli 2022 om 18:18

Zoveel mooier dan het “vingertje voor de mond”…

Hoorde het op de radio, en zelfs zonder beeld al gewoon kippenvel. Dit soort verhalen maakt voor mij wielersport extra prachtig en emotioneel.

0
oscarito1908 20 juli 2022 om 00:47

Vingertje voor de mond is zo walgelijk. Dit zegegebaar is geweldig.

0
BarryZut 20 juli 2022 om 08:56

Luisterde ook via Radio1, en werd er gewoon stil van. Later nog eens teruggekeken, nog steeds kippenvel. Wat een droevig verhaal, en wat een mooie en verdiende zege.

0
Pizzi 19 juli 2022 om 22:01

Geweldig dit! <3

0
havana 19 juli 2022 om 22:47

Ik sluit mij aan bij de voorgaande sprekers. Een hele mooie zege!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone