Emotionele Daniel Martin: “Ik wilde zo graag een etappe winnen voor de ploeg”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 22 oktober 2020 om 18:19

Emotionele Daniel Martin: “Ik wilde zo graag een etappe winnen voor de ploeg”

Voor Daniel Martin is 2020 niet het beste jaar uit zijn carrière, maar vandaag wist de Ierse klimmer eindelijk weer een zege te boeken. De ervaren Martin versloeg op La Laguna Negra de Vinuesa Primož Roglič en Richard Carapaz en was na afloop bijzonder emotioneel.

Martin, die uitstekend aan de Vuelta is begonnen met twee derde plaatsen én een ritzege, kende dit jaar behoorlijk veel pech. Zo reed hij in de Tour rond met een blessure. “Ik was dit jaar al een paar keer zo dichtbij de overwinning. Ik wilde heel erg graag een rit winnen voor deze ploeg. Israel Start-Up Nation is zo’n goede formatie voor mij.”

“De ploeg bleef tijdens de lockdown erg gemotiveerd, maar in de Tour wilde het niet lukken door een blessure. Vandaag heeft iedereen bijgedragen aan mijn overwinning. Deze zege is voor mijn vrouw en kinderen”, aldus Martin, die moeite had om zijn tranen te bedwingen. “Dit is de eerste zege sinds de geboorte van mijn kinderen. Ik heb mijn gezin lang niet gezien.”

Martin staat er na drie dagen nog altijd uitstekend voor in het klassement. De 34-jarige Ier is de nummer twee in de stand en heeft een achterstand van slechts vijf seconden op leider Roglič.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
22 oktober 2020 18:30
Paar maanden terug Bennett ook al in tranen.. Gevoelige jongens, die Ieren..
22 oktober 2020 18:31
Prachtige renner, iemand die je het zo gunt!
22 oktober 2020 18:36
Mijn vrouw zegt dat ze D. Martin een van de lelijkste renners in het peloton vindt, maar wel een prachtige renner om naar te kijken!
  22 oktober 2020 19:17
  Eens met je vrouw, dat noem ik 'sympathieke aantrekkingskracht'. Het is een schitterende vent met een enorme vechtlust en doorzettingsvermogen. Prachtige emoties ook!
  22 oktober 2020 19:31
  Denk dat hij bij heel veel mensen een hoge gunfactor heeft. Met de pech die hij heeft gekend, zijn mentaliteit, emoties bij de finish en volgens mij ook een heel aimabel karakter.

  Zou het daarom zijn dat Roglic het wel best vond?
  22 oktober 2020 20:46
  mwoah dat denk ik niet hoor. Als Roglic had gekund dan had hij hem wel gepakt. Die wil natuurlijk ook winnen, ook voor de boni's. Maar ik kan geen gedachten lezen dus wie weet ;-)
22 oktober 2020 19:13
Prachtige kerel
  22 oktober 2020 20:19
  Een van de weinige mensen die er met een mondkapje sterk op vooruit gaan..
22 oktober 2020 22:55
Prachtige ploeg moet die natuurlijk zeggen, want zo prachtig is dat regime in dat land niet

Reacties zijn gesloten.