Emmen nog steeds in running voor EK 2019

Door , zaterdag 3 november 2018 om 18:30
Emmen nog steeds in running voor EK 2019

foto: UEC

De gemeente Emmen is nog steeds in de running om het EK wielrennen in 2019 te organiseren, dat vertelt Dick Heuvelman van de stichting Cycling Championships Northern Netherlands aan WielerFlits.

Na het mislopen van het WK wielrennen in 2020 werd in Innsbruck de stichting benaderd door het UEC. “Wij hebben bij Emmen het verzoek vervolgens ingediend om het EK te organiseren en zij waren over het idee te spreken; zij moeten uiteindelijk ja of nee zeggen, maar de provincie was niet heel erg enthousiast.”

“De burgemeester van Emmen reageerde positief, maar het is nog vers. Zij zijn daar nog bezig om te kijken of het mogelijk is om het evenement te organiseren”, vertelt Heuvelman. “Ik weet niet hoe Emmen er financieel voor staat, maar ik denk dat zij de provincie nodig hebben om het EK te organiseren.” De provincie Drenthe is echter nog niet heel enthousiast; zij vinden te kort dag. “Zij willen best een EK, maar ze hebben meer tijd nodig. Dat heb ik in Emmen nog niet gehoord. Ik denk dat de provincie nog een beetje in shock is door het afwijzen van het WK door de provincie Groningen.”

“Voor Emmen en Drenthe zou het een mooie kans zijn om goed in the picture te komen; het EK wordt namelijk een steeds groter evenement. Als de provincie niet meedoet, komt er een aantal subsidiekanalen in gevaar en dat zou weer een gemiste kans zijn; dan hebben wij twee grote wielerevenementen gemist en kunnen wij het schudden”, sluit de Nederlander af, die komende week meer duidelijkheid over het EK hoopt te krijgen van de gemeente Emmen.

Vandaag maakte het UEC bekend dat het EK wielrennen in 2020 naar Trente gaat; dat terwijl het EK in 2019 nog niet is toegewezen aan een stad. Naast Emmen zouden ook Den Bosch en Ede nog in de running zijn om het kampioenschap te organiseren.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 3 november 2018 om 20:43

Why ?

Bartman 3 november 2018 om 21:06

Omdat het zo goed gaat in Emmen… :-( “Wildlands-lijdt-8-miljoen-euro-verlies-gedwongen-ontslagen”

Headlines

Materiaalzone

Populair