Emmen gastheer Nederlands kampioenschap Tijdrijden
Jos van Emden won afgelopen jaar het NK tijdrijden - foto: Cor Vos
dinsdag 7 januari 2020 om 09:25

Emmen gastheer Nederlands kampioenschap Tijdrijden

Het Nederlands kampioenschap tijdrijden wordt dit seizoen verreden in Emmen. De KNWU heeft de Drentse plaats aangewezen als gastheer voor het evenement.

Het startpodium zal op woensdag 17 juni staan in Wildlands Adventure Zoo, het bekende dierenpark in Emmen. De komende periode wordt het programma uitgewerkt en zal meer duidelijk worden over het de parcoursen..

Emmen was in 2012 en 2015 ook al organisator van de nationale titelstrijd tegen de klok. Afgelopen jaar streden jeugdcategorieën om de rood-wit-blauwe truien in het tijdrijden en daarnaast werd het WK Para-cycling in de stad gehouden. Verder vindt sinds 2017 jaarlijks de Tacx Tijdrit in Emmen plaats.

Thorwald Veneberg, algemeen directeur van de KNWU, is blij met Emmen als gastheer van het NK Tijdrijden: “Ik ben ervan overtuigd dat het weer mooie tijdritten worden. Met het bekend maken van dit NK Tijdrijden heeft de provincie Drenthe zowel de wegwedstrijden als het tijdrijden in haar provincie. Het is natuurlijk niet voor niets dat de provincie Drenthe UCI Bike Region is geworden.”

In 2015 vonden ook de wegritten plaats in Emmen. Die eer is dit jaar voorbehouden aan de VAM-berg, de traditionele scherprechter in de Ronde van Drenthe.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 januari 2020 09:57
De VAM-berg is de locatie voor het nederlands kampioenschap tijdrijden, betekent dit dan ook dat het een klimtijdrit gaat worden?
6 januari 2020 12:49
Waar lees jij dat de VAM berg het decor is voor het NK tijdrijden? Er staat wel dat de VAM berg het decor is voor de wegrit
6 januari 2020 13:06
De Vam-berg is overigens prima te bereiken vanuit emmen, dikke 30kn
7 januari 2020 16:13
Merkwaardige keuze voor Emmen. Saai parkoers, nauwelijks hoogteverschillen en geen wielervolk langs de kant. Brabant, Limburg en Zeeland zijn de enige provincies waar wielrennen leeft en waar mooie parkoersen uit te tekenen zijn. Maar Emmen zal na het debacle met de dierentuin nog wel het meeste geld over hebben...
    7 januari 2020 20:27
    In Gelderland leeft het misschien wat minder, maar daar zijn nog altijd wel aardige parcoursen uit te tekenen, zoals omgeving Posbank, omgeving Nijmegen. Montferland was wat mij betreft ook wel geslaagd wat betreft parcours en mogelijkheden voor publiek om renners in actie te zien (ben ik zelf nog bij geweest).

Reacties zijn gesloten.