‘Emanuel Buchmann kiest voor dubbel Tour-Vuelta’

dinsdag 14 juli 2020 om 16:48
‘Emanuel Buchmann kiest voor dubbel Tour-Vuelta’

foto: Cor Vos (archief)

Emanuel Buchmann heeft al meerdere keren aangegeven zich te focussen op de Tour de France, maar de Duitse klassementsrenner zal volgens diverse media ook aan de start staan van de Vuelta a España.

De 27-jarige Buchmann reed al twee keer de Ronde van Spanje. Drie jaar geleden finishte hij als 65e in het eindklassement, nadat hij in de zomer al had deelgenomen aan de Tour. In 2018 probeerde hij in Spanje als kopman van BORA-hansgrohe een goed klassement te rijden. Buchmann moest uiteindelijk genoegen nemen met een twaalfde stek.

Buchmann zal overigens niet als absolute kopman beginnen aan de Spaanse rittenkoers, aangezien Felix Großschartner in de Vuelta de kans krijgt om zich te bewijzen als klassementskopman. “En dat is een enorme eer”, zo liet de Oostenrijkse klimmer begin juli weten aan Oberösterreichische Nachrichten.

Buchmann richt zich dus eerst op de Ronde van Frankrijk, zeker na zijn vierde plaats van vorig jaar. De renner hoopt dit jaar ook mee te doen aan het WK wielrennen in Zwitserland. Op 27 september strijden de beste mannelijke profs om de regenboogtrui.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Etio 14 juli 2020 om 17:15

Kan toch ook gedeeld kopmanschap zijn in de Vuelta met Großschartner?

Kannibaal van Schepdaal 14 juli 2020 om 19:03

Dus niet het absolute (= alleen) kopmanschap.

TrEb 14 juli 2020 om 20:57

Zal Schachmann veel in dienst van Buchmann rijden in de komende TdF. Of zal hij enkele etappes de vrijheid krijgen voor etappewinst?

Zelf verwacht ik Buchmann in de top 5 in de Tour.

Kannibaal van Schepdaal 14 juli 2020 om 21:42

Wat betreft Schachmann: https://www.cyclingnews.com/news/schachmann-in-transfer-talks-ahead-of-tour-de-france-and-cobbled-classics/

In een Tour met Bernal, Roglic, Thomas, Pogacar, Alaphilippe, Pinot, Lopez, Landa en Higuita (en Froome en Dumoulin?) is er alvast stevige concurrentie voor Buchmann.

harryjohan71 14 juli 2020 om 22:21

Schachmann krijgt vast wel eens de ruimte om mee te gaan. Ik verwacht niet dat zijn ploeg voor Buchmann op kop moet rijden. Buchmann gaat gewoon de anderen toppers volgen. Ook andere renners van zijn ploeg kunnen Buchmann ondersteunen.

boenk 15 juli 2020 om 03:44

Als je denkt dat Higuita concurrentie is voor Buchman’s mogelijke top 5 plaats, ben je toch geen klein beetje aan het dromen, Kannibaal.

Panache 15 juli 2020 om 08:29

Vorig seizoen was Schachmann uitstekend in vorm, maar reed hij de Tour puur als knecht. In de tijdrit mocht hij voor eigen kans gaan, maar viel zwaar en dat was een aderlating voor kopman Buchmann die voor podium kon gaan. Ik denk niet dat Bora de zelfde fout maakt indien zij vermoeden dat Buchmann zijn prestaties van vorig jaar evenaart.

harryjohan71 15 juli 2020 om 08:52

Aan het meegaan met een ontsnapping zitten niet zoveel risico’s. Bora is mi nu niet het team dat initiatief gaat nemen in de bergritten. Daar is Buchmann tot op heden ook niet het type voor. Ik vind hem tot nu toe maar een ‘saaie’ renner.

Kannibaal van Schepdaal 15 juli 2020 om 09:56

@boenk: Higuita top 5 is inderdaad wellicht te hoog gegrepen. Maar ik zie een (toegegeven, een op dit moment kleine) mogelijkheid dat hij verrast en voor Buchmann eindigt (waarvan we dan zouden zeggen dat zijn vierde plaats vorig jaar een ‘once in a lifetime’-resultaat was). Wat natuurlijk weergaloos zou zijn en dus voor hetzelfde geld pas een van de volgende jaren gebeurt.

Wat zou volgens jou nu weer de top 10 zijn, als ik vragen mag? Kwestie dat ik weet hoe jij ongeveer denkt. Want het lijkt alsof je nogal conservatief denkt en vooral ziet gebeuren wat al eens gebeurd is. En alles wat al eens gebeurd is, is natuurlijk ooit voor de eerste keer gebeurd. Elke grote ronde zijn er jonge renners die doorbreken bij het grote publiek, maar achteraf gezien door hun resultaten in kleinere wedstrijden niet echt als een complete verrassing gezien mogen worden. Ook dit jaar zijn er weer heel wat kandidaten voor die rol, in mijn ogen.

Headlines

Materiaalzone

Populair