Emanuel Buchmann: “Eigenlijk wilden we voor Max rijden”

vrijdag 12 april 2019 om 18:38
Emanuel Buchmann: “Eigenlijk wilden we voor Max rijden”

foto: Cor Vos

Voor Emanuel Buchmann had de koninginnenrit van de Ronde van het Baskenland niet beter kunnen verlopen. De Duitser won de etappe en nam de gele leiderstrui over van ploegmaat Maximilian Schachmann, die nu derde staat.


“Vandaag was het een erg zware koers zonder een echte lange ontsnapping. De weg ging op en neer, van links naar rechts. Het ging erg hard in het peloton de hele dag”, blikte Buchmann terug in het flashinterview. “Ik voelde me erg goed en ons doel was eigenlijk om Max (Schachmann) in de leiderstrui te houden.”

“Toen kwam ik in de kopgroep terecht met eerst vier andere renners en later drie. Ik voelde me nog altijd goed en ik merkte dat iedereen moe was, dus ik probeerde het twintig kilometer voor de streep. Ik haalde het tot aan de finish en nu ben ik de leider.”

Geweldige uitgangspositie
De Duitser onderstreepte het geweldige uitgangspunt van zijn ploeg BORA-hansgrohe voor deze vijfde rit naar Arrate. Schachmann stond aan de leiding en met Patrick Konrad op de tweede plaats stond er nog een ploegmaat in de top van het klassement. Zelf stond Buchman voor aanvang van de etappe zesde op 1:10 van de koppositie.

“Het plan was eigenlijk om voor Max te rijden en we hadden ook Patrick (Konrad) in tweede positie, dus dat was een perfect uitgangspunt voor onze ploeg. Het was perfect hoe het uitpakte.”

‘Morgen willen we het afmaken’
Voor Buchmann is dit zijn derde profzege uit zijn loopbaan, nadat hij in 2015 Duits kampioen op de weg werd en hij eerder dit jaar de Trofeo Andratx op zijn naam zette. Een wedstrijd van WorldTour-niveau won hij nog niet. “Dit is mijn eerste WorldTour-zege en om hier deze koninginnenrit te winnen is erg cool. Het is mooi om hier nu in de leiderstrui te staan. Morgen gaan we het proberen af te maken.”

Hij verwacht nog een spannende strijd in de korte, maar zware slotrit naar Eibar. “Iedereen, en dan met name Astana en Movistar, zal proberen de wedstrijd te winnen. Ik verwacht dat het vanaf de start volgas gaat.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

kelderfan 12 april 2019 om 18:55

Dat wordt nog spannend. Als Astana, Michelton en Movistar gaan aanvallen, zal ’t toch lastig worden voor Buchmann.

Wheely 12 april 2019 om 20:48

Man, man man!

toiletduck 13 april 2019 om 12:35

Knappe rit van de Nota’s, zowel tactisch als met de benen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.