Elmar Reinders soleert naar tweede zege in PWZ Zuidenveldtour

zaterdag 18 september 2021 om 16:44
Elmar Reinders soleert naar tweede zege in PWZ Zuidenveldtour

foto: Cor Vos

Elmar Reinders heeft zaterdag de PWZ Zuidenveldtour gewonnen. De Nederlander van Riwal deed dat na een lange solo. Reinders won de PWZ Zuidenveldtour ook al in 2016. Daan van Sintmaartensdijk en Richard Habermann mochten mee het podium op.

In de openingsfase kreeg het peloton enkele kasseistroken en de Muur van Emmen voorgeschoteld, maar deze zorgden zoals verwacht niet voor een schifting. Op de Muur van Emmen reed er wel even een kopgroep met onder meer Pools kampioen Maciej Paterski erbij een minuut vooruit, maar gevaarlijk werden zij nooit echt. Nog voor het begin van de finale werden zij weer tot de orde geroepen.

Reinders trekt vroeg ten aanval en wint
In de laatste zeventig kilometer zorgde een valpartij ervoor dat een groep van dertig man vooruit kwam te rijden. Zij zouden het met elkaar gaan uitvechten voor de zege, al zou het nooit echt uitdraaien op een gevecht. Reinders trok namelijk snel daarna ten aanval en reed een mooie voorsprong op het overgebleven pelotonnetje bij elkaar.

Met nog tien kilometer te gaan was zijn voorsprong zelfs meer dan een minuut. Meer dan genoeg om de zege naar zich toe te trekken. Achtervolgers Van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) en Habermann (Sparta Praha) probeerden de kloof nog te dichten, maar kwamen er niet meer bij.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone