Elmar Reinders maakt deze week zijn debuut voor BikeExchange-Jayco
foto: Cor Vos
maandag 22 augustus 2022 om 12:08

Elmar Reinders maakt deze week zijn debuut voor BikeExchange-Jayco

Elmar Reinders maakt dinsdag zijn wedstrijddebuut voor Team BikeExchange-Jayco; de Egmont Cycling Race in het Oost-Vlaamse Zottegem wordt zijn eerste koers voor de Australische ploeg. Woensdag komt hij in de Druivenkoers-Overijse opnieuw in actie.

Reinders maakt deze week een tussentijdse transfer. De 30-jarige Nederlander tekende onlangs een contract bij Team BikeExchange-Jayco, nadat hij het seizoen was begonnen bij conti-ploeg Riwal. Zijn nieuwe contract tot eind 2024 gaat dinsdag in en op die dag maakt hij gelijk voor het eerst zijn opwachting voor zijn nieuwe team. Met de Australische WorldTour-formatie gaat hij van start in de Egmont Cycling Race. Woensdag doet hij ook de Druivenkoers-Overijse.

“Onze nieuwe renner Elmar Reinders zal zowel op dinsdag als woensdag aan de start staan. Het is een ervaren renner en het zal interessant zijn om hem te zien koersen op de typisch Vlaamse wegen”, vertelt sportdirecteur David McPartland op de website van het team. Reinders harkte dit jaar de ene na de andere goede uitslag binnen en won de Arno Wallaard Memorial, de Bloeizone Elfsteden Fryslan en ritten in de Tour de Bretagne, het Circuit des Ardennes en Olympia’s Tour.

Team BikeExchange-Jayco rekent in de Egmont Cycling Race op Dylan Groenewegen en Luka Mezgec. Een dag later blijft Groenewegen aan de kant en is Mezgec het enige speerpunt, maar krijgen ook de andere renners gelegenheid om voor hun kansen te rijden.

Selectie Team BikeExchange-Jayco
flag-nz Jack Bauer
flag-nl Dylan Groenewegenalleen Egmont
flag-no Amund Grøndahl Jansen – alleen Egmont
flag-it Alexander Konychev
flag-si Luka Mezgec
flag-nl Elmar Reinders
flag-nz Dion Smithalleen Druivenkoers
flag-it Matteo Sobreroalleen Druivenkoers
flag-nz Campbell Stewart

 
6 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2022
Gogogo Elmar, stampen maar!!
22 augustus 2022
Niet per direct? ;)
22 augustus 2022
Hebben ze hier nu ook iets aan kwa UCI punten?
    22 augustus 2022
    Nog niet, pas als hij de komende periode meer punten pakt dan de nu 10e beste BEX renner gaat hij meetellen in de totaalscore.
    22 augustus 2022
    Ik denk het niet. Lijkt me sowieso meer gehaald voor een rol als knecht dan als kopman. Het is niet zoals bijv. Dylan Teuns.
    Misschien kunnen ze hierdoor net een paar koersen extra rijden, wat punten kan opleveren zonder dat Reinders die per se zelf hoeft te pakken.

Reacties zijn gesloten.