Ellingworth: “Ik denk dat Cavendish nog steeds kan winnen”

maandag 11 november 2019 om 18:39
Ellingworth: “Ik denk dat Cavendish nog steeds kan winnen”

foto: Cor Vos

Mark Cavendish kan nog altijd winnen. Daar is Rod Ellingworth, sinds dit seizoen manager van Bahrain Merida, van overtuigd. Hij haalde recent de Britse sprinter bij zijn ploeg voor 2020. “Wat als hij het tij wel weet te keren en een etappe in de Tour wint? Dan gaat de hele Tour-droom weer leven. Ik ben er klaar voor”, zegt Ellingworth tegen Cyclingnews.

Voor Cavendish is het record van 34 etappezeges in de Tour de France (van Eddy Merckx) nog altijd te pakken. Cav staat momenteel op dertig overwinningen in de Franse ronde. Mede daarom neemt Ellingworth het risico. “Het zou heel makkelijk zijn om ‘nee’ te zeggen, maar als Mark niet slaagt, dan hebben we het in ieder geval geprobeerd”, aldus Ellingworth.

‘Mark is hier om te winnen’
“Het is een uitdaging, maar ik denk dat hij nog steeds kan winnen”, gaat de manager verder. “Daarom is hij hier. Ik ben duidelijk tegen hem geweest en heb gezegd dat hij hier is om iets neer te zetten. Sommige renners ontwikkelen zich bij onze ploeg, sommigen helpen om anderen te winnen en sommigen zijn winnaars. Mark is een renner die hier is om te winnen, en anders om anderen te helpen.”

Een van de manieren waarop Bahrain Merida Cavendish weer ‘aan de praat’ wil krijgen, is door terug naar de basis te gaan. “Ik denk dat hij het makkelijk moet houden. Er was een periode dat hij ziek was en ik denk dat hij daardoor ook mentaal wat problemen had”, zegt Ellingworth over de afgelopen periode van Cavendish bij Dimension Data. “Mijn werk is om te zorgen dat we hem zo goed mogelijk steunen. Dan zien we wel wat dat oplevert. Het gaat om iemand die een paar jaar terug nog een van de meest productieve winnaars was. In 2016 was hij fenomenaal.”

‘De echte wil om te winnen is er’
“Ik ben eerlijk geweest en heb gezegd dat er een punt komt waarop atleten het niet meer lijken te kunnen. Als we dat punt bereiken, dan is dat zo. Hij kan dan nog wel goed zijn werk doen en een ambassadeur zijn van onze ploeg, maar de echte wil om te winnen is er. Ik vind daarom dat je daar voor moet gaan”, steunt Ellingworth zijn toekomstige sprintkopman.


Dit artikel delen:

9 Reacties

Polleke 11 november 2019 om 19:01

Tja…wat kan hij anders zeggen als manager en close friend van Cavendish…heel lief en aandoenlijk maar niet bijster proffesioneel….

Lapjestrui 11 november 2019 om 20:40

Ja hoor, harstikke proffesioneel. Go Cav!

Vinyakke 11 november 2019 om 19:48

Misschien kan hij zich er Volgend seizoen hier of daar wel tussengooien maar de echte oude Cavendish gaan we vrees ik niet meer zien. Daarvoor is de sprinterstop ook veel te breed geworden. Vroeger had je Cavendish, greipel en kittel. Nu heb je ackermann, bennet, viviani, gaviria, groenewegen, ewan, Jacobsen,… Maar ik geloof best dat Cavendish bijvoorbeeld in de UAE of in Polen zijn ritje wint als het wat meezit hoor!

west 12 november 2019 om 10:55

Ik denk dat de top helemaal niet heel veel breder is geworden? In die tijd deden jongens als Kristoff, Sagan, Degenkolb, Farrar, Bo Hagen in de massasprint mee voor de knikkers. Demare, Ciolek, Haussler, Modolo, Nizzolo, stonden altijd op de foto. Dit hebben ze niet hun hele carrière volgehouden, maar wie zegt dat dat Jakobsen gaat lukken? De sprinttop is misschien (zeker) beter geworden. Maar ik denk niet breder?

Pietspeed 11 november 2019 om 19:57

Keep on dreaming.

McPriem 11 november 2019 om 21:30

Sinterklaas bestaat ook nog…

west 12 november 2019 om 08:09

Is Landa ein-de-lijk de grote meneer bij zijn ploeg. Geen concurrentie meer, allemaal klimknechten gehaald: Poels, Bilbao… En dan gaan die oelewappers straks alsnog een halve ploeg opofferen omdat er tegen beter weten in één lullige etappezege gehaald moet worden…

michel schwanen 12 november 2019 om 08:58

2016 is dan wel 4 jaar geleden er zijn intussen toch veel goede sprinters bijgekomen en wie moet/wil er dan bij Bahrain in een treintje voor Cav.

west 12 november 2019 om 09:34

Bauhaus, Sieberg, Haller, Haussler, Davies, Arashiro, Capecchi? Slachtoffers vinden is het probleem niet denk ik…

Headlines

Materiaalzone

Populair