Ellen van Dijk pakt vierde Europese tijdrittitel: “Deze is heel speciaal”

donderdag 8 augustus 2019 om 12:33
Ellen van Dijk pakt vierde Europese tijdrittitel: “Deze is heel speciaal”

Ellen van Dijk won haar vierde Europese titel op rij - foto: Cor Vos

Ellen van Dijk die het Europees kampioenschap tijdrijden wint: het lijkt een abc’tje, maar dat was allerminst het geval. Rugproblemen in aanloop naar het continentale tijdrittreffen maakten haar voorbereiding er niet eenvoudiger op. Sterker nog, het was zelfs onzeker of ze überhaupt haar titel kon verdedigen, zo onthulde ze in het flashinterview. Uiteindelijk kwam het echter allemaal goed en de 32-jarige mocht op het podium voor de vierde achtereenvolgende keer de Europese kampioenstrui aantrekken: “Dit is een perfecte dag.”

“Ik ben er heel erg blij mee”, opent Van Dijk het flashinterview nadat ze de eerste felicitaties in ontvangst heeft genomen. “Het klinkt natuurlijk gemakkelijk, je bent de favoriet en je doet het wel even. Maar de voorbereiding op deze tijdrit was moeilijk, dus deze is heel speciaal.”

“Na een goed voorjaar heb ik veel last van mijn rug gehad. Ik kon tijdritten niet altijd in tijdritpositie rijden en de meeste tijdritten die ik reed waren echt een worsteling voor me. Ik was niet eens zeker of ik hier kon starten, maar gelukkig voelde mijn rug vandaag goed. Het kon heel goed, maar ook heel slecht gaan, dus hier ben ik heel blij mee.”

“Het WK is mijn volgende doel”, kijkt de laureate alvast uit naar de toekomst. “Dit kampioenschap was zeer belangrijk in aanloop naar het WK om te zien of mijn rug het zou houden of dat ik mijn seizoen vroegtijdig zou moeten beëindigen. Daarom is dit een perfecte dag.”

De hardrijdster van Trek-Segafredo boekte in Alkmaar haar vierde zege van het seizoen. In april was ze de beste in Dwars door Vlaanderen en de individuele tijdrit van de Healthy Ageing Tour. Begin juni won ze een tijdrit in de Thüringen Ladies Tour.

Dit artikel delen:

2 Reacties

HoofdIsVrij 8 augustus 2019 om 13:14

Sterke beer.

vanSpringel 8 augustus 2019 om 13:53

Dijk van een w..f !

Net binnen

Populair

Materiaalzone