Ellen van Dijk ontgoocheld: “Aan een vijfde plaats heb ik niets”

Ellen van Dijk ontgoocheld: “Aan een vijfde plaats heb ik niets”

©Cor Vos

zondag 7 april 2019 om 16:14

Woensdag won ze Dwars door Vlaanderen. Maar in de Ronde moest Ellen van Dijk vrede nemen met een vijfde plaats. “Ik was gewoon niet goed genoeg”, vertelde ze achteraf. “Vooral op de Kwaremont zat ik veel te ver.”

“Tot op de Oude Kwaremont ging het best goed,” aldus de Trek-Segafredo renster. “Maar op die helling zat ik echt te ver. En dat is natuurlijk mijn eigen schuld. Op die manier kon ik gewoon niet mee zijn met Bastianelli, Van Vleuten en Ludwig.”

Na de passage over de Oude Kwaremont was Van Dijk dus op achtervolgen aangewezen. Dat deed ze ook voortreffelijk. “Al was ook dat even twijfelen, want Chantal Blaak maakte deel uit van ons groepje. Met Chantal wil je niet graag naar de finish. Maar nu hadden we ook niets, dus zat er niets anders op.”

Bastianelli geen verrassing
Uiteindelijk kwam het groepje Van Dijk nog dichtbij het koptrio, maar geloof in winst had Van Dijk al lang niet meer. “Ach, dit was ook tactisch. Met Bastianelli voorin weet je dat ze elkaar gaan beloeren. Kijk, ik was vandaag gewoon niet goed genoeg. Toch niet op het juiste moment.”

Dat Bastianelli won, verrast Van Dijk niet. “Ze heeft de voorbije winter een enorme stap voorwaarts gezet. En ze kan het afmaken in de sprint. Als je haar bergop niet uit de wielen rijdt, wordt het lastig. Dat is vandaag nog eens bewezen. Of ik teleurgesteld ben? Natuurlijk. Aan een vijfde plaats heb ik niets.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair