Elleboogblessure Rivera na Ronde: “Hopelijk is het niet te ernstig”

maandag 8 april 2019 om 16:27
Elleboogblessure Rivera na Ronde: “Hopelijk is het niet te ernstig”

foto: Cor Vos

Coryn Rivera van Team Sunweb zit voorlopig in de lappenmand. De rappe Amerikaanse kwam in de Ronde van Vlaanderen ten val en blesseerde daarbij haar elleboog. “Er zijn geen breuken, maar het is zeker niet goed”, zegt ze tegen Cyclingnews.

“We blijven het aankijken en proberen honderd procent te herstellen”, aldus Rivera. “Hopelijk is het niet te ernstig en kunnen we het wat tijd geven. Ik heb nog een paar weken te gaan voor de Ardennen. Dat is een goede periode om te laten herstellen.”

De val gebeurde op de Lange Munte, nog maar tien kilometer na de start. “Het was een stomme val, maar ik denk dat je nooit slim kunt vallen”, beschrijft de Amerikaans kampioene. Na de val leek ze verder te kunnen, maar na enkele pijnscheuten in haar elleboog stapte ze af.

Het seizoen van Rivera is nog niet om over naar huis te schrijven. In de Trofeo Binda sloot ze net te laat aan bij de kopgroep en werd ze achtste, terwijl ze in de Ronde van Valencia begon met enkele ereplaatsen in massasprints, toch haar terrein. “Vorig jaar was een leerjaar voor mij, toen ik ook om moest gaan met tegenslag. Mijn eerste jaar bij Sunweb was een droom. Nu leer ik om om te gaan met dingen als dit.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair