Elisa Longo Borghini wint regenachtige Strade Bianche

zaterdag 4 maart 2017 om 13:10
Elisa Longo Borghini wint regenachtige Strade Bianche

Foto: LaPresse

Elisa Longo Borghini heeft na een spannende finale een regenachtige editie van de Strade Bianche op haar naam geschreven. De Italiaanse bleek in Siena de beste van een groepje met enkel grote namen. Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten zaten ook in die groep, maar de twee Nederlanders strandden op respectievelijk plaats vier en vijf.

De laatste twintig kilometer zorgden vandaag voor veel spektakel. Nadat de vroege vlucht werd ingerekend, met daarbij Floortje Mackaij van Sunweb, gingen de toppers ten aanval. Er ontstond op de witte grindwegen al snel een groepje met de vijf sterkste vrouwen. Daarbij zat met Annemiek van Vleuten één Nederlandse. De renster van Orica-Scott had gezelschap van Elizabeth Deignan (Boels-Dolman), Elisa Longo Borghini (Wiggle High5), Katarzyna Niewiadoma (WM3 Energie) en haar ploeggenote Katrin Garfoot.

Wereldkampioene Amalie Dideriksen (rechts) – foto: LaPresse

Op negen kilometer van het einde probeerde Van Vleuten weg te rijden bij haar concurrenten. De Nederlandse leek eerder in moeilijkheden op een beklimming en ook hier moest ze haar inspanning snel bekopen. Van Vleuten keerde weer terug in het favorietengroepje, waarna ze samen met haar vier vluchtgenoten als eerste aan de lastige slotkilometer leek te mogen beginnen, ware het niet dat Lucinda Brand (Sunweb) en Shara Gillow (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) plots waren teruggekeerd uit de achtergrond.

De twee besloten niet te wachten en gingen direct in de aanval. Brand mocht met voorsprong aan de slotkilometer beginnen, maar in een spannend vrouw-tegen-vrouw gevecht werd zowel zij als Gillow nog ingerekend door de rensters achter haar. Longo Borghini bleek daarvan over de sterkste benen te beschikken. De Italiaanse kwam met twee seconden voorsprong op Niewiadoma over de streep. Titelverdedigster Deignan werd derde.

Het podium van de Strade Bianche vrouwen 2017 – foto: Lapresse

Dit artikel delen:

4 Reacties

Hoebele 4 maart 2017 om 14:11

Schitterend! Prachtige finale, Mackaij weer goed in vorm, aanval door Van Vleuten en waar kwam Brand opeens vandaan?

0
Wheely 4 maart 2017 om 16:08

Mooie finale zeg!

0
Chaba 4 maart 2017 om 16:11

Leuk om nog even te zien op Eurosport. Ja veel reclame maar beter dan niks zien. Brand sterk, jammer dat ze net niet de power had om het vol te houden.

0
Jacco van Stierop 4 maart 2017 om 16:27

Inderdaad, huiveringwekkend mooie en natte finale, Brand gestrand op 300 meter van de meet, Borghini slim gespeeld.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone