Elia Viviani: “Zei tegen mijn ploegmaats dat ze niet plankgas moesten gaan”

zondag 16 september 2018 om 20:15
Elia Viviani: “Zei tegen mijn ploegmaats dat ze niet plankgas moesten gaan”

foto: Sirotti

Elia Viviani leek even kansloos voor de ritzege in Madrid toen hij de aansluiting met zijn lead-out verloor in de slotfase. De Italiaan herstelde zich echter sterk en doordat zijn ploeggenoten van Quick-Step Floors even inhielden, kon hij terugkeren en alsnog winnen. “Van eerdere fouten hebben we geleerd”, zei hij na afloop in het flashinterview.

“Dit was de laatste sprint in de derde week van een heel erg zware Vuelta a España, dat maakte het verschil. Ik heb krachten verloren ten opzichte van het eerste deel van de koers”, verklaarde Viviani. “Ik was een beetje bezorgd om de sprint van voren aan te gaan en ik verloor de aansluiting met mijn lead-out op de rotonde. Echter, ik had er vertrouwen in dat ik nog kon terugkeren.”

Daarom zei hij zijn ploegmaats dat hij er niet was. “Zodat ze wisten dat ze niet plankgas moesten gaan. Immers, als ze het peloton op een lint zouden trekken, was ik wellicht te ver weg geweest. Van onze fouten leren we echter, en vandaag stopten ze toen ze wisten dat ik daar niet was. Uiteindelijk kwam ik van achteruit. We moeten erg trots zijn op onze ploeg, we hebben hier een hoop voor gelaten. Ook voor Enric Mas. Hij is vol zelfvertrouwen. Het is een geweldige renner. Het was echt een prachtige Vuelta.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

kooltje 16 september 2018 om 20:33

Alles en iedereen presteert in dit team

Jotto-Lumbo 16 september 2018 om 21:12

Wat deed Morkov dat goed zeg.. even inhouden zodat Viviani terug van voor kon komen. Menig lead-out man zou gewoon kei hard doorrijden tot hij niet meer zou kunnen. Dat had ik gehoopt want dan zat van Poppel in perfecte positie en Viviani een eind weg..

Ik zou graag volgend jaar een ronde zien met Viviani en Groenewegen. Die zijn toch wel aan elkaar gewaagd. QS heeft natuurlijk wel een sterkere leadout. Ik vind Viviani dit seizoen sterker ogen dan Gaviria, hoe gaat QS dat volgend jaar doen in de Tour?

Jungle Man 17 september 2018 om 07:40

Cavendish, kittel en Greipel zijn/worden met Viviane en groenewegen langzaam naar de achtergrond verdreven

Headlines

Materiaalzone

Populair