Elia Viviani zegeviert in Dutch Food Valley Classic

Door
vrijdag 23 augustus 2013 om 19:37

In de Dutch Food Valley Classic (1.1) heeft Elia Viviani overtuigend de zege gegrepen. De Italiaan van Cannondale was de beste in de massaspurt. Danilo Napolitano werd tweede, Kenny van Hummel derde.

Direct na de officiële start gingen tien renners op avontuur, waaronder Marc Goos (Belkin Pro Cycling), Willem Wauters (Vacansoleil-DCM), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) en veldrijder Lars van der Haar (Rabobank Offroad). Nog eens vier coureurs maakten de oversteek vanuit het peloton, waarmee we vooraan een uitgebreide kopgroep van veertien man sterk kregen. De voorsprong van de vluchters bleef echter al snel hangen rond de twee minuten.

Bij het ingaan van de drie plaatselijke ronden – op dertig kilometer van het einde – was de achterstand van het peloton nog amper een minuut. Met nog anderhalve ronde voor de wielen gaven twaalf van de veertien vluchters zich gewonnen. Enkel de Ier Mark McNally (An Post-Chainreaction) en de onvermoeibare Jelle Wallays stribbelden nog tegen.

De ontketende Wallays reed ook zijn laatst overgebleven vluchtgezel uit het wiel in een uiterste poging de traditionele massaspurt te ontlopen. Op vijf kilometer van het einde werd ook de taaie Belg opgeslokt door de op hol geslagen meute en werden de sprinters in stelling gebracht. De Italiaanse snelheidsduivel Elia Viviani maakte het werk van zijn ploegmaten perfect af en verwees zijn landgenoot Napolitano en de Nederlander Van Hummel naar de dichtste ereplaatsen.

28e Dutch Food Valley Classic (1.1)
Veenendaal – Veenendaal (195 km.)
1. Elia Viviani (Italië/Cannondale)
2. Danilo Napolitano (Italië/Accent Jobs-Wanty) allen z.t.
3. Kenny Van Hummel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
4. Wouter Wippert (Nederland/Team 3M)
5. Maxime Vantomme (België/Crelan-Euphony)
6. Tom Veelers (Nederland/Argos-Shimano)
7. Sam Bennett (Ierland/An Post-Chainreaction)
8. Michael Van Staeyen (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
9. Kenneth Vanbilsen (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
10. Egidijus Juodvalkis (Litouwen/Crelan-Euphony)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone