Elia Viviani wint eerste etappe Tour Poitou-Charentes

dinsdag 24 augustus 2021 om 17:31
Elia Viviani wint eerste etappe Tour Poitou-Charentes

foto: Cor Vos (archief)

De eerste etappe van de Tour Poitou-Charentes is gewonnen door Elia Viviani. De Italiaanse kopman van Cofidis won na ruim 197 kilometer de massasprint in de straten van Parthenay. Met een knappe sprint versloeg hij zijn eigen ploeggenoot Simone Consonni en Marc Sarreau. Viviani is ook de eerste leider.

De vlucht van de dag bestond uit Thomas Denis (Xelliss-Roubaix Lille Métropole), Robin Skivild (Uno-X) en Mattia Viel (Androni Giocattoli-Sidermec). Zij kregen maximaal drie en een halve minuut cadeau van het peloton, waar Cofidis en B&B Hotels de dans leidden. Die ploegen namen het initiatief in dienst van hun sprinters Elia Viviani en Bryan Coquard.

Vooraan ging het te langzaam voor Skivold, die op 75 kilometer van het einde zijn medevluchters afschudde op een van de klimmetjes halverwege de rit. Denis en Viel werden rap ingerekend door het peloton. Toch reed Skivold later weer met een drietal op kop, nadat Jon Irisarri en Jokin Murguialday van Caja Rural-Seguros de oversteek maakten. Zij werden echter dertig kilometer voor het einde ingerekend.

Door een valpartij in de slotfase brak het peloton in twee delen. Onder meer Coquard en Rudy Barbier werden daardoor opgehouden. In de sprint die volgde was het Cofidis boven. Simone Consonni leek het af te maken namens de Franse ploeg, maar door een indrukwekkende jump in de laatste honderd meter was het Elia Viviani die de zege opeiste. Consonni werd tweede, voor Marc Sarreau (AG2R Citroën).

Dit artikel delen:

4 Reacties

Titaantje 24 augustus 2021 om 18:44

haha het klink wel lekker sympathiek. Consonni leek te winnen maar zijn ploeggenoot snaaide de zege nog net weg, zeg maar. Een beetje als de voetballer die 1cm voor de doellijn nog even een doelpunt van een ploeggenoot afpakt die net 3 man heeft uitgespeeld.

0
Cochise 24 augustus 2021 om 19:07

Hij sprintte wel aan de andere kant van de weg maar het was toch redelijk duidelijk voor Viviani dat Consonni het zou halen. Consonni blijft waarschijnlijk wél bij Cofidis?

0
Scott Sunderland 24 augustus 2021 om 21:56

Klopt. Consonni blijft bij Cofidis en Viviani niet. Dus ieder voor zich.

0
Wim Kruithof 24 augustus 2021 om 23:41

benieuwd of Viviani de vierdaagse kan winnen nu…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone