Elia Viviani over de Giro 2019: “Zes kansen op een massasprint”

woensdag 31 oktober 2018 om 19:30
Elia Viviani over de Giro 2019: “Zes kansen op een massasprint”

foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Volgens Elia Viviani zijn zes van de 21 Giro-etappes geschikt voor een massasprint. Dat zei hij na afloop van de presentatie van de 102e editie. De Italiaans kampioen van Quick-Step Floors won dit jaar liefst vier etappes en het puntenklassement in La Corsa Rosa. Hij kijkt er dan ook naar uit om opnieuw zijn opwachting te maken in de Giro – met de rood-wit-groene trui om de schouders.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Net als Chris Froome, was Elia Viviani één van de special guests tijdens de presentatie van de Giro d’Italia in Milaan. Ook hij keek vast vooruit. “Ik heb een goed gevoel bij deze Giro: ik ben Italiaans kampioen, de Corsa Rosa eindigt in Verona (Viviani komt uit die regio, red.)… Dit lijkt op de Giro van mijn dromen!”

Hij zag alvast zes kansen op een massasprint. “Ik ga ze zeker verkennen, maar het lijkt het juiste aantal voor mij – dit jaar bijvoorbeeld won ik vier keer en werd ik twee keer tweede. De laatste week zal ongelooflijk zwaar worden voor de sprinters, maar ik kijk uit naar deze Giro met als doel aankomen in Verona, mijn thuisstad.”

Of de puntentrui opnieuw een speerpunt wordt, moet hij nog bespreken met zijn ploeg. “Het wordt erg moeilijk om de Giro van dit jaar te overtreffen, maar ik ga zeker weer mijn best doen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Harry Q 31 oktober 2018 om 21:04

Welke sprinter speelt D-QST uit in de Tour & Vuelta als Viviani de Giro rijdt ? De Tour komt volgens mij te vroeg voor Fabio of Hodeg. Als Viviani ook de Tour gaat doen, komen er meer kansen voor Fabio in bijvoorbeeld de voorjaarsklassiekers. Kijk al uit naar hoe Fabio zich verder daarin gaat ontwikkelen !

0
Veloburto 31 oktober 2018 om 22:06

Vreemd idd dat Viviani niet de Tour rijdt. Ik zie Jakobsen dan echt als kanshebber voor een touretappe.

0
Romāns Vainšteins 31 oktober 2018 om 22:43

Die gaat echt wel naar de tour, desnoods met uche uche na etappe 10 en 11

0
Harry Q 31 oktober 2018 om 23:30

Het lijkt erop dat Viviani de Giro wil uitrijden om aan te komen in zijn thuisstad Verona. Tussentijds afstappen om naar de Tour te gaan is altijd een optie.

0
Mwielerfan 31 oktober 2018 om 23:20

Giro anderhalve week en dan tour was logisch geweest

0
Titaantje 1 november 2018 om 16:08

Patje gaat natuurlijk Viviani wel overtuigen om naar de Tour te gaan. Lekker samen met Alaphillipe, Jungels, Gilbert, Lampaert, Styby, en 2 anderen. Ben wel benieuwd wat Mas zal gaan doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone