Elia Viviani opnieuw verkozen tot beste Italiaanse renner
foto: Cor Vos
vrijdag 22 november 2019 om 19:35

Elia Viviani opnieuw verkozen tot beste Italiaanse renner

Elia Viviani is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste Italiaanse renner van het jaar. De Italiaan, die afgelopen zomer de Europese wegtitel veroverde, ontving vandaag tijdens de ceremonie in Calenzano de Giglio d’Oro.

Viviani wist dit seizoen elf keer te winnen. Naast zijn Europese titel trok hij ook liefst negen keer in de WorldTour aan het langste eind, waaronder in de eendagswedstrijden Cadel Evans Road Race, Prudential RideLondon-Surrey Classic en de Cyclassics Hamburg. Ook pakte hij voor het eerst in zijn carrière een Touretappe; in Nancy was hij na een rit over 213,5 kilometer de snelste, voor Alexander Kristoff en Caleb Ewan.

De sprinter, die na dit seizoen Deceuninck-Quick Step verruilt voor Cofidis, behaalde 720 punten in de verkiezing, waarmee hij Diego Ulissi (460), vice-wereldkampioen Matteo Trentin (360), de nummer twee van de Giro d’Italia Vincenzo Nibali, Italiaans kampioen Davide Formolo (beiden 325) en de winnaar van de Ronde van Vlaanderen Alberto Bettiol (315) ruim voorbleef.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
22 november 2019 21:32
Hmmm had gedacht dat Trentin ook wel kans zou maken. De keuze voor Viviani valt nog wel te billijken, maar dat Ulissi ook nog hoger scoort dan Trentin...
23 november 2019 07:54
Vreemd dat ze deze titel niet aan Ciccone hebben gegeven.

TREK-SEGAFREDO 4 EVA.

Reacties zijn gesloten.