‘Elia Viviani onderzocht op hartproblemen’
foto: Cor Vos
woensdag 20 januari 2021 om 09:22

‘Elia Viviani onderzocht op hartproblemen’

Elia Viviani heeft het trainingskamp van Team Cofidis in Benidorm voortijdig verlaten. De sprinter heeft zich in het ziekenhuis van Ancona namelijk laten onderzoeken op een hartritmestoornis, zo schrijft Gazzetta dello Sport.

Toen de de 31-jarige Italiaan afgelopen zondag tijdens een trainingsritje een onregelmatige hartslag voelde trok hij aan de bel bij dokter Roberto Corsetti, een in cardiologie gespecialiseerde sportarts met wie hij al samenwerkte in zijn tijd bij Liquigas.

Corsetti stuurde Viviani door naar het ziekenhuis van Ancona, waar hij dinsdag 19 januari werd onderzocht. Hij onderging een elektrofysiologisch onderzoek. Dit is een kleine operatieve ingreep waarbij slangetjes met elektrodes in het hart worden gebracht om de elektrische activiteit van de hartspier te onderzoeken.

Er zijn nog geen onderzoeksresultaten naar buiten gebracht. Wel zou Viviani vandaag vermoedelijk uit het ziekenhuis worden ontslagen, aldus de roze sportkrant.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
20 januari 2021 10:20
België, renners en hartproblemen. Ik zeg nog meer belastingvoordelen voor die gasten.
20 januari 2021 10:28
De ikhadnooitmogenweggaanbijdqs ziekte is het meest waarschijnlijk.
    20 januari 2021 10:37
    Zeer vergelijkbaar met Wasikmaarbijatanageblevenritus.

    Je kan een heel op papier geweldig WT - team formeren van coureurs die nadien niet meer de passie aan de dag als daarvoor leggen kunnen. Lefevere en Vino zijn wellicht een beetje 'I got an offer that..' maar strakbepakte skeletten als eerste de meet over krijgen kunnen ze.
    20 januari 2021 11:35
    Atana ? Is dat één of andere pro continentale ploeg ?
20 januari 2021 10:34
Het aantal hartproblemen bij wielrenners: mijn gevoel zegt dat het verhoudingsgewijs meer voorkomt (of naar voren komt) dan bij de gemiddelde mens. Heeft dit met de inspanning te maken die wielrenners doen? of spelen er andere zaken.

@rahimms dank voor je bericht. Voor mij verhelderend.
    20 januari 2021 10:38
    Sporters en vooral duursporters hebben vaak een sportershart. Hun hart is beter getraind en heeft in rust daardoor een lagere hartslag en is soms ook iets groter. Dit kan misschien ook wel voor meer hartproblemen zorgen.
    20 januari 2021 10:38
    Het heeft er vooral te maken met dat je vanzelf dikke hartproblemen krijgt wanneer je verder wil gaan dat je kan. Net zoals inspanningsastma. Wanneer je een dergelijk keerpunt bereikt gaan veel volgers op fora huilen dat je mentaal niet in orde bent.
    20 januari 2021 11:40
    Het aantal en de kwaliteit van de tests zijn de laatste jaren sterk omhoog gegaan, gelukkig maar...
    20 januari 2021 13:45
    Zie dit artikel.
20 januari 2021 10:35
oh nee :( generatiegenoten Ulissi en Viviani. Hopelijk komt het goed!
20 januari 2021 12:43
Topsport a la wielrennen is bijna per definitie ongezond. Dus als een bepaald percentage (hart)problemen krijgt is dat niet onlogisch.
20 januari 2021 13:27
Ik lees hier ergens dat hartproblemen verdacht veel voorkomen bij duursporters. Dat kan kloppen en het is te verklaren(ter info, ik heb 2 jaar geleden ook een hartoperatie ondergaan). Duurtsporters hebben inderdaad een sporthart = hart die minder vaak pompt, maar elke pomp wel krachtiger is dan normaal. Doordat je minder vaak pompt, zijn de pauzes tussen elke pomp langer dan bij iemand met een rustritme van bijvoorbeeld 60. Hoe langer de pauze, hoe groter de kans op een kleine (meestal goedaardige) ritmestoornis. Elektrische pulsjes raken het hart op een andere plek dan waar het hoort: A-fib.

Goed te opereren hoor, je bent vrij snel (paar weekjes) op conditie. Gesink heeft hier bijvoorbeeld ook last van gehad bijvoorbeeld.
20 januari 2021 16:44
Toch zorgelijk. Er komen steeds meer renners met dit soort problemen.
20 januari 2021 22:05
Was Viviani vorig jaar ook niet Covid positief?

EDIT: ik ben in de war met Gaviria....

Reacties zijn gesloten.