Elia Viviani na winst in Hamburg: “Dit zal ik me de rest van mijn leven blijven herinneren”
foto: Lukas Schulze/Getty Images
maandag 20 augustus 2018 om 08:45

Elia Viviani na winst in Hamburg: “Dit zal ik me de rest van mijn leven blijven herinneren”

Elia Viviani wist zondag voor de tweede maal op rij de EuroEyes Cyclassics Hamburg op zijn naam te schrijven. De Italiaan van Quick-Step Floors wist na meerdere tweede plaatsen eindelijk een eendagskoers op WorldTour-niveau te winnen dit jaar. “Het is daarnaast ook nog eens mijn eerste overwinning in de Maglia Tricolore (kampioenstrui, red.), dit zal ik me de rest van mijn leven blijven herinneren”, klinkt een enthousiaste Viviani op de website van Quick-Step Floors.

De overwinning in Hamburg is alweer de vijftiende zege voor Viviani van dit seizoen, waarmee hij zichzelf bovenaan de ranglijst met individuele zeges terugvindt. Zoals vaker bij de Belgische formatie, benadrukt ook de Italiaans kampioen het belang van zijn ploeggenoten. “De ploeg heeft wederom fantastisch werk afgeleverd”, is Viviani lyrisch over zijn teamgenoten. “Het is leuk om onderdeel te mogen zijn van dit team, het beste team ter wereld. Ik mag van geluk spreken dat ik onderdeel uit mag maken van The Wolfpack.”

Diezelfde ploegmakkers hadden Viviani op een halve kilometer voor de finish perfect afgezet in het wiel van Arnaud Démare. “Ik zat in het wiel van Démare, de beste plek waar ik me op dat moment kon bevinden. Alles wat ik nog moest doen was het perfecte moment afwachten om mijn sprint in te zetten en langs mijn concurrent te blazen”, legt Viviani zijn finale-tactiek uit.

RIDE Magazine