Elia Viviani houdt vast aan combinatie Tour-Giro

maandag 25 mei 2020 om 18:24
Elia Viviani houdt vast aan combinatie Tour-Giro

foto: Cor Vos (archief)

Elia Viviani rijdt dit najaar de Tour de France en de Giro d’Italia, ondanks dat er slechts een week rust tussen beide grote rondes zit. De Europees kampioen van Cofidis maakte daarnaast bekend dat hij zijn seizoen begint met Milaan-San Remo. Dat zei hij tegen Il Corriere della Sera.

Eigenlijk verandert er weinig aan het programma van Viviani, want ook voor de coronacrisis stonden deze wedstrijden op de planning voor de sprinter. De combinatie Tour-Giro dus ook. “Ik ben dit jaar de kopman van Cofidis, een Franse ploeg, dus daarom heeft de Tour de prioriteit. Maar ik wil ook terugkeren naar de Giro, zoals ik dat ook deed in 2018: volle bak van begin tot eind met de puntentrui om mijn schouders”, zegt Viviani.

Milaan-San Remo, die gepland staat voor 8 augustus, is een van de hoofddoelen van Viviani. “Ik heb mijn programma al een paar keer veranderd, maar het doel blijft de finish op de Via Roma”, doelt hij op de bekende finishstraat van La Primavera. “Ik ben wel sceptisch over het idee om op 8 augustus te starten, zonder wedstrijden in de benen. Het zou beter zijn om Milaan-San Remo te rijden op 22 augustus, maar we wachten nog op bevestiging.”

Geen salarisproblemen bij Cofidis
Tijdens de crisis hebben veel ploegen financiële maatregelen moeten treffen. Bij WorldTour-ploeg Cofidis is dat nog niet het geval. Dat hij zich gelukkig mag prijzen, zegt Viviani. “Er zijn salarisverlagingen van 15 of 20 procent gepland, maar dat is alleen als het seizoen niet meer van start gaat.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos1 25 mei 2020 om 18:55

Dat zal dan wel 2 weken Tour, rust en Giro worden of Tour uitrijden en dan alleen het begin van de Giro rijden. Allebei de rondes na elkaar uitrijden dat lijkt haast onmogelijk met maar 1 week (met reizen en verplichtingen) ertussen.

LB108 25 mei 2020 om 19:19

Lijkt me toch wel mogelijk en denk dat er dat nog wel meerdere zullen doen. Komt op hetzelfde neer als klassiekers doen en dan giro bv.. sprinters is dan ook nog eens wat anders dan een GC renner

Sagan=hulk 25 mei 2020 om 19:27

Een sprinter is meestal in topvorm de weken na een GT, dus misschien zien we wel een hele sterke Viviani in de Giro. Als hij dan de beter blijkt te zijn van Groenewegen dan gaat die enorm gepikeerd zijn.

Kannibaal van Schepdaal 26 mei 2020 om 11:37

Lijkt me dan uitgesloten dat hij Parijs én Milaan haalt.

Giekes 26 mei 2020 om 16:03

Ben benieuwd. Denk dat hij tevreden zal moeten zijn als hij één ritzege in Tour kan halen. Gaat het heel lastig hebben in nieuwe ploeg tegen Ackermann, Ewan, Bennett, Groenewegen en zelfs Bouhanni denk ik.

Headlines

Materiaalzone

Populair