Elia Viviani doet plannen voor 2020 uit de doeken

donderdag 31 oktober 2019 om 19:31
Elia Viviani doet plannen voor 2020 uit de doeken

foto: Cor Vos

2019 was een druk jaar voor Elia Viviani. Hij opende zijn seizoen al in januari en hij is nog altijd wedstrijden aan het rijden. Volgend jaar belooft dat niet anders te worden. In gesprek met La Gazzetta dello Sport heeft de snelle Italiaan namelijk zijn plannen voor het komende seizoen ontvouwd. Op het programma staan het klassieke voorjaar, de Olympische Spelen en misschien zelfs twee grote rondes.

Viviani zegt dat hij zijn eerste seizoen in de kleuren van Cofidis zal beginnen in de Tour Down Under. “Vervolgens rijd ik Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, waarin ik graag een vrije rol zou hebben.” Daarna zal de regerende Europese kampioen op de weg zich via de Ronde van Frankrijk voorbereiden op de Olympische Spelen, waar hij zijn titel op het omnium wil verdedigen. Ook de koppelkoers staat op zijn verlanglijstje.

Mogelijk komen er nog enkele koersen bij op het programma van de 30-jarige Italiaan. “Parijs-Roubaix is een vraagteken, net als de Giro d’Italia. Ook moet ik nog beslissen over welke koersen ik in februari zal rijden. Dat is de enige maand waarin ik in het verleden fouten gemaakt, dus daar moet ik goed over nadenken.”

Ondanks dat Viviani er al een behoorlijk druk seizoen heeft opzitten is hij nog altijd niet uitgefietst. Dit weekend is Elia Viviani actief op de baan. Een paar dagen nadat hij samen met Simone Consonni de Zesdaagse van Londen op zijn naam wist te schrijven neemt hij deel aan de wereldbekerwedstrijd in Minsk. Hij zal meedoen aan de madison en het omnium. Na de Zesdaagse van Gent zal Viviani kortstondig op de rem trappen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Vincent Lacressonniere 31 oktober 2019 om 22:12

Vrije rol in Vlaanderen?!?

toiletduck 31 oktober 2019 om 22:26

Waarom is dat zo gek? Je realiseert je dat hij een transfer heeft gemaakt toch?

Viviani is een renner die zichzelf graag uitdaagt, op zn tijd graag koers maakt en zich niet hoeft te beperken tot wachten tot de laatste 200m. Dat heeft hij oa bewezen op het NK vorig jaar en EK dit jaar.

Vincent Lacressonniere 31 oktober 2019 om 23:45

Ok toiletduck, we gaan komend voorjaar wel zien of het gek is of niet.

west 1 november 2019 om 09:53

Wie moeten ze dan kopman maken? Allegaert of Claeys? In het land der blinden enzo…

Sjonge Jonge 1 november 2019 om 01:56

Milaan san remo, ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix lijken me nou niet meteen de meest voor de hand liggende klassiekers voor Viviani

HSV 1 november 2019 om 07:40

Ik denk dat hij minder gaat zijn zonder het mega qs blok achter zich.

Wheely 1 november 2019 om 08:16

Baanfietsen hebben toch helemaal geen rem?

Pizzi 1 november 2019 om 09:39

Daarom remt ‘ie ook ná de Zesdaagse van Gent.

freirefreire 1 november 2019 om 09:30

Hij zou zomaar San Remo kunnen winnen, als Italiaan. Veel mannen zijn dan nog niet in topvorm, maar zijn drukke agenda kan ervoor zorgen dat hij de benen al wél heeft. Toch hoop ik stiekem van niet, want de mooiste winnaar (het mooiste verhaal) zou Sagan of Gilbert zijn.

zipp404 1 november 2019 om 09:55

Inderdaad, al is Viviani stil aan ook wel een super grote naam aan het worden.

Rawolf 1 november 2019 om 19:55

Gilbert gaat daar zn hoogste piek leggen, reken maar dat die in absolute topvorm is.

Headlines

Materiaalzone

Populair