Elia Viviani de snelste in Bretagne Classic

Elia Viviani de snelste in Bretagne Classic

foto: Sirotti (archief)

zondag 27 augustus 2017 om 17:09

De Bretagne Classic-Ouest France 2017 komt op de palmares van Elia Viviani. Hij was na bijna 240 kilometer de sterkste. Voor de Italiaan is het na de Cyclassics in Hamburg en twee etappes in Poitou-Charantes een uiterst succesvolle week. Alexander Kristoff werd tweede, voor Sonny Colbrelli.

Een kopgroep van zeven renners (Berhane, Fernández, Gérard, Maronese, Mosca, Rolland en Troia) pakte een maximale voorsprong van zeven minuten op het peloton. Sunweb en Sky zorgden voor de controle. De Sky-trein zette al vroeg het gas erop en dat zorgde voor verbrokkeling in het peloton, waardoor de nodige sprinters tachtig kilometer voor de finish al moesten afhaken.

Niet veel later toonde Quick-Step Floors initiatief. Dries Devenyns en Petr Vakoc demarreerden en kregen Paul Martens, Silvan Dillier en Tao Geoghegan Hart mee. Zestig kilometer voor de meet pakten zij de vroege vluchters terug, al zat het peloton ze daar op de hielen. De voorsprong groeide richting de veertig seconden.

28 kilometer voor het einde volgde demarrage op demarrage vanuit het peloton. Devenyns en Dillier bleven het langst over aan kop, maar moesten vlak voor de voorlaatste passage aan de finish aan geloven. Een nieuw achttal (Gautier, Bettiol, Dillier, Haas, Carretero, Serry, Calmejane, Simon) ontsnapte op dat moment. De organisatie was niet direct gevonden, waardoor de acht een halve minuut voorsprong pakten.

Sky en BMC kregen de boel bijtijds op de rails, waardoor de groep ingerekend kon worden op een van de laatste heuvels. Dat was echter buiten Bettiol gerekend. De Italiaan hield stug vol, maar werd in de slotkilometer teruggepakt. In de sprint die volgde toonde Elia Viviani dat zijn hoogvorm nog lang niet weg is.

Dit artikel delen:

12 Reacties

WCEendT 27 augustus 2017 om 17:11

Herboren.

Geflitst 27 augustus 2017 om 17:12

Soms vraag ik me af of Lefevere gewoon geluk heeft of echt een voorspellende gave.

AZH 27 augustus 2017 om 17:12

@geflitst: hij rijdt nu gewoon nog voor Sky hoor.

ronddraaien 27 augustus 2017 om 17:14

Als er over zo'n afkoopsom onderhandeld wordt, heeft QSF hem net op tijd binnengehaald. Of is dat via een vaste prijs die in het contract staat?

Geflitst 27 augustus 2017 om 17:34

@azh
Dat weet ik ook wel, maar het is een risico om iemand met een beperkte erelijst in grote wedstrijden binnen te halen om de rol van Gaviria/Kittel over te nemen. Na zijn transfer boekt hij in twee weken zijn twee grootste zeges, dat is een boost voor het vertrouwen en een bevestiging van zijn kunnen.

Samlambeej 27 augustus 2017 om 18:39

Het is tog opvallend dat sinds zijn transfer binnen is dat hij zo uitpakt? Tog nog eens tonen wat ze hebben laten gaan, op rancune! Hy dient om de zegeteller va Qs hoog te houden. Gaviria is de snellere dus hy doet de Tour, in de andere rondes is het sprinterscontingent tog ietsje “minder” bij gebrek aan een beter woord :)

Fast Freddy 27 augustus 2017 om 20:02

Tog?? Wtf

F e r o x 27 augustus 2017 om 20:21

Eerste keer zeker in Van Avermaet zijn leven dat hij niet in topvorm is.

tvm 27 augustus 2017 om 20:45

@ Geflitst, je bedoelt dezelfde kijk als bij Uran?

Geflitst 28 augustus 2017 om 00:43

@tvm
Uran? Is dat niet die Colombiaan die met een normale wedstrijdjury de Giro van 2014 had gewonnen?

GroteSmurf 28 augustus 2017 om 00:44

Topsprinter waar ze nog veel plezier van gaan hebben bij QS, zeker omdat hij daar ook meer waardering van de ploeg zal krijgen.

Coppi Coppi 28 augustus 2017 om 01:00

Viviani doet een Teunsje. Whatever that may be..

Headlines

Materiaalzone

Populair