Iserbyt pakt negende seizoenszege in Parkcross Maldegem

woensdag 5 februari 2020 om 16:02
Iserbyt pakt negende seizoenszege in Parkcross Maldegem

foto: WielerFlits

Eli Iserbyt heeft de Parkcross Maldegem gewonnen. Net na halfkoers besliste hij de voorlaatste manche van de Ethias Cross met een sterke zandpassage, waarbij hij een gaatje wist te slaan. Ploegmaat Michael Vanthourenhout kwam nog dichtbij, maar Iserbyt hield stand.

Quinten Hermans had de beste start van het pak en zag Lars van der Haar meteen aan zijn wiel plakken. David van der Poel, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt waren eveneens meteen bij de les. Hermans bleef in de eerste tweeënhalve ronde stevig doortrekken, maar de rest kraakte niet. Pas in de derde van totaal tien ronden zette met Michael Vanthourenhout een andere renner zich op de kop van de wedstrijd.

Vanaf dat moment bepaalden de renners van Pauwels Sauzen-Bingoal en Tormans het koersbeeld met behalve Vanthourenhout ook Iserbyt, Hermans en Corné van Kessel. In ronde vijf sloegen zij een gaatje naar de anderen. Een ronde later reed Iserbyt dan met een sterke passage door het zand weg bij de andere drie. Hij trapte fors door, terwijl ploegmaat Vanthourenhout daarachter afstopte.

Bij het ingaan van de achtste ronde had Iserbyt al acht seconden te pakken en leek hij op weg naar zijn negende seizoenszege, slechts enkele dagen na een WK veldrijden om snel te vergeten. In Dübendorf kwam hij namelijk pas als tiende over de streep. In de laatste ronden kwam Vanthourenhout nog sterk opzetten, waardoor de 22-jarige koploper geen fouten meer mocht maken. Dat deed hij niet en sleepte zo de overwinning binnen.

flag-be Ethias Cross Maldegem 2020
Uitslag mannen
1. flag-be Eli Iserbyt in 1:01:12
2. flag-be Michael Vanthourenhout op 0:10
3. flag-be Toon Aerts op 0:13
4. flag-nl Corné van Kessel op 0:13
5. flag-nl Lars van der Haar op 0:19
6. flag-be Tom Meeusen op 0:24
7. flag-be Quinten Hermans op 0:32
8. flag-be Laurens Sweeck op 0:42
9. flag-nl David van der Poel op 0:48
10. flag-nl Ryan Kamp op 0:56

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 5 februari 2020 om 16:14

Het bleef lang samen, het was toch Van Kessel die de koers openbrak door een na zo sterk door het zand te gaan eens een lastige passage te hebben waardoor Iserbyt wegreed. Ondanks de matheid op snelheid toch een mooie tweede helft, veel positiewisselingen en die sprint tussen Van Kessel en Aerts was mooi om te zien, het voorwiel van Aerts kwam nog omhoog.

0
Baik-Baik 5 februari 2020 om 17:34

Knap van Kamp! Lekker bezig

Van der Haar moet echt zijn tuin en oprijlaan volleggen met balkjes zodat hij wel moet springen. Hij verliest daar zoveel tijd.

0
Spinergy 5 februari 2020 om 18:31

Op het nk springen van anrooij Pieterse en een paar masters wel en lars niet… dat kan echt niet als prof…

0
Pizzi 5 februari 2020 om 19:09

Eens. En Nys zou toch ook een geschikt figuur moeten zijn om ‘m daarbij te ondersteunen.

Het zal wel een vertrouwenskwestie zijn geworden, waardoor hij nu structureel niet springt. Zonde.

0
04398 5 februari 2020 om 19:12

Zijn ploegbaas heeft nochtans het springen zowat uitgevonden. Je zou toch zeggen als ze daar een beetje serieus trainen dat je zoiets wel onder de knie kan krijgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone