Eli Iserbyt over Vestingcross Hulst: “Zege moet binnen de ploeg blijven”

donderdag 13 februari 2020 om 17:52
Eli Iserbyt over Vestingcross Hulst: “Zege moet binnen de ploeg blijven”

foto: Cor Vos (archief)

Aankomende zaterdag valt in Middelkerke de beslissing in de Superprestige, maar zondag staat met de Vestingcross van Hulst nog een prestigieuze veldrit op de agenda. Eli Iserbyt is klaar om te schitteren. “Ik voel me nog best fris en het parcours ligt me. Ik trek echt met ambities naar Hulst.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Zondag staat in Hulst de laatste wedstrijd van de Ethias Cross op het programma. De organisatie pakt uit met de aanwezigheid van onder meer Iserbyt, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Tom Pidcock en Quinten Hermans, terwijl het bij de vrouwen uitkijken is naar een nieuw duel tussen wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst.

Iserbyt hoopt uiteraard dat zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal er met de zege vandoor gaat. De winnaar van de DVV Verzekeringen Trofee verwacht veel van zijn ploegmakker Michael Vanthourenhout. “Michael heeft dit seizoen al meerdere keren getoond een perfecte teamspeler te zijn. Het zou mooi zijn als ik zondag iets kan terugdoen.”

Generale repetitie 
“Het belangrijkste is echter dat de zege binnen de ploeg blijft. We wonnen dit seizoen al vier van de zeven Ethias crossen. Het zou super zijn mochten we zondag winnen en een vijf op acht scoren”, aldus Iserbyt, die de cross van zondag als een generatie repetitie ziet. “Volgend jaar maakt Hulst namelijk deel uit van de Wereldbeker.”

“We rijden dan op quasi hetzelfde parcours. Dat is niet alleen interessant voor de organisatoren, maar ook voor de renners. Ik bewees de voorbije seizoenen al dat het parcours me ligt met een vierde en vijfde plaats.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Baik-Baik 13 februari 2020 om 18:59

Benieuwd of het zondag wel door gaat.

0
yo-eddy 13 februari 2020 om 18:59

Edit: Niet doen, graag on-topic

0
Theo Bovengemiddelkamp 14 februari 2020 om 08:06

Voor iedereen die het parkoers in Hulst nog niet kent, zeker kijken. Eén van de mooiste en fotogenieke races van het seizoen met twee spectaculaire afdalingen een passage door(!) de stadsmolen, over een stadspoort en over een oude ruïne.

0
yo-eddy 14 februari 2020 om 09:09

toch minder leuk als de winnaar niet meedoet ;)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone