Eli Iserbyt: “Niemand weet echt goed wat Van der Poel niet kan”

maandag 1 juni 2020 om 14:21
Eli Iserbyt: “Niemand weet echt goed wat Van der Poel niet kan”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt trok liefst tien keer aan het langste eind in zijn eerste volledige crossseizoen bij de elite, maar dat waren er nog altijd veertien minder dan Mathieu van der Poel. Hoe is de wereldkampioen te verslaan, werd de Belgische veldrijder gevraagd in een video-interview met Shimano.

Dat heeft hij zichzelf ook al een paar keer afgevraagd, reageert hij. “Bij andere renners weet ik wel wat ze kunnen en wat niet, maar bij Mathieu weet niemand nog echt goed wat hij niet kan. Het is heel moeilijk om een punt of passage te vinden in een cross waar je hem echt kunt verslaan. Op het Europees kampioenschap zat ik wel kort achter hem, maar het meerijen of wegrijden is een groot verschil. Ik zal zelf nog sterker moeten worden in de toekomst om daarover na te denken.”

De beloftewereldkampioen van Heusden-Zolder (2016) en Valkenburg (’18) maakt zich er nog niet echt druk over dat Van der Poel er zo bovenuit steekt en dat van tevoren al vaststaat dat hij heel moeilijk te kloppen is. “Omdat ik weet dat Mathieu in de toekomst nog andere doelen heeft en mijn tijd uiteindelijk nog wel komt. Maar ik veronderstel wel dat renners die wat ouder zijn dan ik en op hun hoogtepunt zijn, toch wel even vloeken.”

Voordelen
Iserbyt ziet dan ook wel de voordelen in van de strijd met de Nederlander. “Ik zie hem als iemand tegen wie je rijdt, door wie je beter kunt worden en door wie je echt nog die drive hebt om het zelf nóg beter te doen en om jezelf op een training nog harder af te peigeren. Dus voor mij heeft het nu enkel nog een voordeel. Maar misschien binnen twee à drie jaar, als het echt van moeten is, zal ik ook eens gaan vloeken als hij meedoet.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Michelangelo 1 juni 2020 om 14:57

Ik wel: golfen!

Heeft bij de containercup alles geraakt behalve de golfbal.

Bergje over 1 juni 2020 om 19:20

Hahaha ik zie het helemaal voor me :)

HoofdIsVrij 1 juni 2020 om 15:20

Als Iserbyt nog zo’n stap weet te zetten als afgelopen seizoen gaat hij MvdP toch op een aantal omlopen dicht benaderen.

Hopelijk is Aerts komend seizoen ook weer als vanouds, anders gaan we een saai seizoen krijgen met Eli op het bovenste treedje.

twan382 1 juni 2020 om 18:38

“Hopelijk is Aerts komend seizoen ook weer als vanouds, anders gaan we een saai seizoen krijgen met Eli op het bovenste treedje.”

Ga alstjeblieft nog eens naar vorig seizoen kijken en zeg me dat Toon Aerts niet gewoon zodra Mathieu er was de 2de was in het veld en niet Eli.

chiller87 1 juni 2020 om 19:29

In het begin van het seizoen was Eli toch wel echt beter dan Toon. Natuurlijk speelt de omloop ook mee. Eli heeft graag korte knikjes met een bochtig parcours zodat er veel acceleratie nodig is. Toon komt beter tot zijn recht als het zware omlopen zijn en hij zijn vermogen kan aanspreken.

Michelangelo 1 juni 2020 om 19:59

Veel zal van het weer afhangen, en hoe beiden uit de zomer komen.

Zware omlopen zijn in beginsel meer voor Toor Aerts. Hij lijkt mij de iets zwaardere motor te hebben van de twee.
Iserbyt is meer de benzinemotor. Snel op toeren, veel stoppen en optrekken, dat past hem beter.

Maar ik denk dat die kleine terecht concludeert dat MvdP in basis een maatje te groot en te compleet is. Begin van vorig seizoen had hij nog de hoop dat hij hem kon kloppen, maar hij heeft de boodschap begrepen. Zelfs Mathieu zonder echte topvorm (begin vorig seizoen) was toch te sterk voor Eli. En in topvorm was hij gewoon duidelijk de beste.

Ik denk dat de echte veldrijders er goed aan doen om in het begin van het seizoen zoveel mogelijk te sprokkelen.

boenk 1 juni 2020 om 23:33

Want Iserbyt is in zijn eerste profseizoen meteen zo goed als hij ooit mag hopen te zijn? Misschien kan hij al beter op pensioen gaan, Michelangelo.

Wat mij betreft had die een gigantische stap gezet tov het jaar voordien, als hij nog eens zo’n stap zet ergens in de komende twee jaren, kan hij zeker Mathieu kloppen als die eens een mindere dag heeft. En die heeft hij soms. Niet vaak, maar soms. Hij is trouwens toch één keer voor Mathieu geëindigd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair