Eli Iserbyt is een klasse apart in Wereldbeker Flamanville

Eli Iserbyt is een klasse apart in Wereldbeker Flamanville

foto: Cor Vos

zondag 16 januari 2022 om 16:08

Eli Iserbyt heeft zondag met overmacht de winst gegrepen in de Wereldbeker van Flamanville. In Normandië was de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal een klasse apart, want de concurrentie volgde op ongeveer een minuut achterstand. Toon Aerts kwam als tweede over de meet, Michael Vanthourenhout als derde.

Toon Aerts schoot uit de startblokken, maar ook het Pauwels Sauzen-Bingoal-drietal Toon Vandebosch, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt kende een goede start. Sterker nog, toen Aerts wegzakte reed met Michael Vanthourenhout een kwartet van de rood-zwarte formatie op kop. Corné van Kessel, Joshua Dubau en Aerts maakten het zevental op kop compleet.

Iserbyt rijdt weg van Aerts en Vanthourenhout
Sweeck en Iserbyt, die al zeker is van eindwinst in de Wereldbeker, probeerden te profiteren van het overtal van de ploeg, maar zij slaagden er niet in een definitief gat te slaan. Ondertussen hadden Dubau en Vandebosch flink wat moeite om de andere vijf te volgen. In de derde ronde (van de acht) koos Iserbyt het ruime sop, waarmee hij Aerts en Vanthourenhout in de achtervolging dwong.

Aerts moest al het werk alleen doen, maar zag Iserbyt aan de horizon verdwijnen. Na drie rondes was het verschil elf seconden en die voorsprong wist Iserbyt alsmaar verder uit te breiden. Achter hem ging het tempo van Aerts niet hard genoeg, waardoor Vanthourenhout zelf op jacht ging naar zijn ploegmaat. De kopman van Baloise-Trek Lions kwam echter terug bij Vanthourenhout.

Zesde Wereldbeker-zege voor Iserbyt
Aan Iserbyt was echter niets te doen in Normandië. Met nog drie rondes te gaan had hij een voorsprong van liefst 41 seconden op zijn twee achtervolgers. Dat werden er later drie, omdat Sweeck kwam aansluiten bij Aerts en Vanthourenhout. In de slotfase werd het daar ook een man-tegen-mangevecht, dat Aerts in zijn voordeel besliste.

Iserbyt viel niet meer stil in de finale en voegde zo een zesde Wereldbeker-zege toe aan zijn seizoenstotaal. Eerder won hij ook in Waterloo, Iowa, Overijse, Koksijde en Besançon. Aerts en Vanthourenhout mochten met hem mee het podium op. Corné van Kessel was op de zevende plaats de beste Nederlander.

Wereldbeker veldrijden Flamanville 2022
Uitslag mannen
1. flag-be Eli Iserbyt
2. flag-be Toon Aerts
3. flag-be Michael Vanthourenhout
4. flag-be Laurens Sweeck
5. flag-ch Kevin Kuhn
6. flag-be Jens Adams
7. flag-nl Corné van Kessel
8. flag-be Toon Vandebosch
9. flag-fr Joshua Dubau
10. flag-ch Timon Ruegg

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

31 Reacties

Murcia 16 januari 2022 om 16:14

Net parcours en heerlijk het talrijke publiek daar maar de koers was saai. Zonder de grote meneren is Eli bevrijd en wint hij weer makkelijk. Toon ondanks veel fouten tweede op gepaste afstand en het succes compleet voor Pauwels met Vanthourenhout op het podium.

Jean Dumas 16 januari 2022 om 16:16

De Nos kiest weer een onbeduidende wedstrijd om live uit te zenden.

rahimns 16 januari 2022 om 16:18

@jean Dumas De NOS heeft gewoon een contract voor de Wereldbeker…

Murcia 16 januari 2022 om 16:22

@Jean
Klopt helemaal, je ziet de redactievergadering al voor je. Jongens, we hebben geen schaatsen wat nu? En dan zich realiserend dat ze de cross nog hebben en het daarom maar live verslaan. Maar je moet blij zijn dat ze geen 1,5 uur gaan lullen over Djokovic met die dame met het kapsel Rivkah nog iets en Marcella Mesker. Dat is Erg met een hoofdletter.

Franco Ballerini 16 januari 2022 om 16:33

Ja, Marcella Mesker. Voordat we internet hadden belden we stiekem ’s nachts voor wat opwinding en hoopten we allemaal op een kreunende stem als de hare. Heeft zij het kreunen niet geïntroduceerd in het vrouwentennis?

Murcia 16 januari 2022 om 16:43

@Franco
Marcella was veel te netjes voor gekreun, bij mijn weten was Seles de echte uitvinder hiervan maar die klonk altijd als een biggetje in doodsnood bij de slachterij. Mijn crush in de tenniswereld was Gabriela Sabatini, echt een fotomodel op tennisschoenen maar ook nog met resultaten.

Lalsacien 16 januari 2022 om 16:52

@Murcia Franco Monica Seles was een groot fan van de tennisser Leconte. Ze riep continu om hem Henriiiiiii…

Jean Dumas 16 januari 2022 om 17:00

In dit geval heeft rahimns wel gelijk, moet ik toegeven.

Franco Ballerini 16 januari 2022 om 17:00

Ja, aan Sabatini bewaar ik ook wel mooie herinneringen. Sjarapova vind ik dan net wat appetijtelijker. Gelukkig dat er verschil in smaak bestaat, anders vist de overgrote meerderheid achter het net.

Michelangelo 16 januari 2022 om 17:20

Toch wel knap: beginnen bij Eli, en eindigen bij Sjarapova en Sabatini zonder wielen…. in amper 10 posts!

Franco Ballerini 16 januari 2022 om 16:24

Ondanks (of dankzij?) zijn kleinemannensyndroom boekt hij toch wel aardige resultaatjes.

girardengo 16 januari 2022 om 16:48

Beetje denigrerendjes…

Scott Sunderland 16 januari 2022 om 16:41

Iserbyt wordt waarschijnlijk de nieuwe wereldkampioen toch ?

poeskescherens 16 januari 2022 om 16:58

Nee, Pidcock.

WoutMathieu 16 januari 2022 om 17:04

Lars van der Haar!

Michelangelo 16 januari 2022 om 17:23

Ik hoop van niet. Maar hij zou het wel “verdienen” op basis van dit seizoen; de meest constante van het spul, zeker als de grote 2 er niet zijn. In de onderlinge duels om de zege bleek echter vaak Pidcock de sterkste.

Beer 16 januari 2022 om 17:56

Vaak? Rucphen. Vergeet ik er dan nog één?

Murcia 16 januari 2022 om 18:00

Hulst was al twee dacht ik. Verder was Pidcock op Boom na in alle onderlinge confrontaties dit seizoen de betere.

Beer 16 januari 2022 om 18:47

Dan zitten we nog altijd niet aan ‘vaak’ in onderlinge duels om de zege.

Posterix 16 januari 2022 om 16:43

Mooi parcours, gave locatie en toch is er geen zak aan zonder de grote mannen.

Zitten ze op ze op eurosport een hele ronde te vertellen over de fabelachtige bochtentechniek van Iserbyt en dat men daar vooral maar eens op moest letten. Ik zie daar dus niks van terug. Niks stijlvol, enkel honkebonken.
Als je de groten ziet rijden lijkt crossen een makkie, door grote soeplesse en techniek. Dit ziet er moeilijk en oncomfortabel uit. Kan aan mij liggen natuurlijk…

Romāns Vainšteins 16 januari 2022 om 16:56

Geen idee maar ik vind veldrijden er eigenlijk bij iedereen er altijd wat idioot uit zien, als verdwaalde recreanten die ergens een verkeerd weggetje genomen hebben en te koppig zijn om rechtsomkeert te maken. Dat type koppen trekken ze er ook bij.

Franco Ballerini 16 januari 2022 om 17:04

Gezien de voorkeuren die jij hier uit zou die koppigheid jou toch enorm moeten aanspreken?

Dikke Man 16 januari 2022 om 17:22

Die koppen zijn heroïsch of sneu. Er is niet echt een middenweg. Net als bij de groten en de tuinkabouters.

Rondje 25 16 januari 2022 om 17:31

“Een klasse apart”. Ja, logisch toch zonder Van der Poel, Van Aert en Pidcock.
De rest is toch van een matig niveau. Dus ja een klasse apart op het restant van de renners die meededen. Over twee weken wordt Pidcock gewoon Wereldkampioen.

poeskescherens 16 januari 2022 om 20:36

Het zijn topsporters die aan een Wereldbeker meedoen, zonder uitzondering bikkels. Een beetje meer respect mag wel, vanaf je bank met dikke buik, zak chips en pijpje pils beetje roepen dat het allemaal niet veel voorstelt.

5211 16 januari 2022 om 22:23

Tja. Mijnheer Rondje25 kan een keer in Alphen op woensdag middag een rondje mee komen trainen. Na één ronde al direct een halve ronde achter uiteraard.
Dergelijk commentaar zoals mijnheer hier levert komt voornamelijk van lieden die bankridders.

C de Vries 16 januari 2022 om 19:50

Nog een paar keer winnen, Ieserbietje dan kan je weer gaan roepen dat je de grote 3 wel aan kan.

Rutgerj81 16 januari 2022 om 22:36

Ah. De echte toppers zijn er niet en Iserbyt laat weer van zich horen.

Mystery Rider 17 januari 2022 om 07:13

Toch wel jammer dat de WF kenners altijd maar blijven hameren op het feit dat de grote 2 (3) niet meedoen en Eli opnieuw wint!

Als je niet aan de start staat kan je niet winnen, Matje, Wout en Pidcock kiezen voor een andere carrière – get over it keyboard warriors – ondertussen heeft Eli wel mooi de nieuwe Wereldbeker binnen – staat toch mooi op zijn palmares en CV !

En grote kans dat hij wereldkampioen wordt !

Panache 17 januari 2022 om 08:37

“Matje, Wout en Pidcock kiezen voor een andere carrière”

Dat is juist het probleem. Als die mannen zich op zondagochtend vervelen en denken ‘ach, laat ik eens mee crossen vandaag’ dan verslaan ze de gevestigde orde van dit seizoen. Beetje alsof Pogacar besluit om toch nog even ‘l Avenir mee te pakken deze zomer.

Michelangelo 17 januari 2022 om 09:40

Of Djokovic die zich maar even aanmeldt bij Tennisvereniging “Bal over het netje” om mee te doen aan de open clubkampioenschappen, omdat ie momenteel toch niks beters te doen heeft.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair