Eli Iserbyt derde in Hulst, maar verliest leiding in Wereldbeker

zondag 27 november 2022 om 14:23
Eli Iserbyt derde in Hulst, maar verliest leiding in Wereldbeker

Eli Iserbyt gaat niet meer aan kop in de Wereldbeker veldrijden. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal eindigde zondag als derde in de Wereldbeker van Hulst, maar zag zijn grote concurrent Laurens Sweeck als tweede over de streep komen. Toch was Iserbyt na afloop niet ontevreden over zijn race.

Iserbyt leek in het Zeeuwse Hulst genoegen te moeten nemen met een vierde plaats, maar profiteerde in de slotfase nog optimaal van de pech van Tom Pidcock, die op weg leek naar plek twee. Iserbyt finishte zo toch nog als derde, maar deed alsnog ‘slechte’ zaken in de wereldbekerstand. Laurens Sweeck pakte met zijn tweede stek namelijk net iets meer punten en gaat nu aan de leiding in de Wereldbeker, al is het verschil (vier punten) te overzien.

Iserbyt klonk na afloop van de cross echter nog behoorlijk opgewekt in het flashinterview. “Mijn laatste rondes waren heel erg goed. Ik hoop dat ik de komende weken nog verder kan verbeteren. Laurens is bezig aan een sterk seizoen en ik denk dat het een gevecht zal blijven tot de allerlaatste cross.”

Over Mathieu van der Poel
De zege in Hulst ging overigens naar comeback-kid Mathieu van der Poel, die in zijn eerste cross van het seizoen al meteen op de afspraak was. Toch houdt Iserbyt de moed erin met oog op de komende crossen. “Toen Mathieu me in de eerste ronde voorbijreed, dacht ik dat hij een minuut van ons zou wegrijden. Ik finish uiteindelijk nog op 22 seconden. Het is alleen maar goed voor ons dat hij niet erg ver is weggereden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Marcel de Gendt 27 november 2022 om 14:46

Ik denk dat Iserbyt vanavond nog eens de cross terug moet kijken. En zich dan af moet vragen hoe het kwam dat hij slechts op 20 seconden eindigde. Was het omdat hij nou zo snel was in de laatste ronde, of omdat VdP volledig van het gas af ging nadat Pidcock er tussenuit gevallen was?

Ik denk 20% het eerste, en 80% het laatste.

3
Limal 27 november 2022 om 15:04

Ik vermoed eerder 50/50, of denk jij dat Lars VDH ook gas terugnam die laatste ronde?

0
Marcel de Gendt 27 november 2022 om 15:14

Heb de rondetijden niet genoteerd, daar gaat het echte antwoord zitten.

0
Limal 27 november 2022 om 17:33

Iserbyt reed wel degelijk een hele snelle laatste ronde, in 7:59. Daarmee is hij de enige die in de buurt kwam van VdPoel, die 7:58 reed in de derde ronde. In de laatste ronde bolde Mathieu uit naar een 8:26, Sweeck en Lars haalden 8:08. Ik blijf dus bij mijn 50/50 inschatting.

(Pidcock's snelste was 8:05, VDHaar en Vanthourenhout 8:06, Sweeck 8:07, Nieuwenhuis 8:14 – je kan het hier zelf nakijken: https://cyclocross24.com/nl/race/hulst/ )

2
Marcel de Gendt 27 november 2022 om 17:43

Dan rijdt Eli inderdaad een knappe laatste ronde. Die moest ook gewoon volle bak om VdHaar in te halen EN achter zich te laten.

Maar moet je ook tot de conclusie komen dat als VdP de laatste ronde nog op het scherpst van de snee had moeten rijden, Eli waarschijnlijk op een kleine minuut was binnengelopen ipv op 20 seconden…

0
Maillot à Pois 27 november 2022 om 18:31

Bij het ingaan van de laatste ronde zat Iserbyt op 40 seconden, en gezien hij daar ongeveer even snel rijdt als Mathieu in zijn snelste ronde is dat ongeveer de waardehouding.

2

Net binnen

Populair

Materiaalzone