Eli Iserbyt bevestigt met winst in Hoogerheide: “Vooral tevreden met mijn vorm”

zondag 23 januari 2022 om 16:27
Eli Iserbyt bevestigt met winst in Hoogerheide: “Vooral tevreden met mijn vorm”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt wist zondag een razendspannende cross in Hoogerheide naar zijn hand te zetten. De winnaar van de Wereldbeker zette zo de puntjes op de i in de laatste manche. Bovendien een goed signaal, een week voor het wereldkampioenschap in Verenigde Staten. “Dit is een opsteker richting het WK”, vertelt hij.

“Ik kende een slechte start en verloor daarna ook nog wat tijd achter die valpartij. Toch kwamen we weer in de koers. Gelukkig kon ik rekenen op Michael Vanthourenhout, die een hele snelle ronde reed. Super dat ik het daarna kon afwerken”, aldus de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal, die in de finale ook nog toegeroepen kreeg door Mario De Clercq dat het alles-of-niets was in de slotronde.

“Als hij dat zegt, dan is dat zo”, zegt Iserbyt. “Ik ben blij dat het alles geworden is, maar ik ben vooral tevreden met mijn vorm. Ik had niet meer gedacht dat we Pidcock nog zouden terugpakken toen hij twintig seconden had. Dat verrast me wel en dat moeten we meenemen naar volgende week.”

Nu is het voor Iserbyt zaak om toe te werken naar het WK. “Het wordt kwestie een goede tactiek te maken”, vertelt hij. “Onze bondscoach zal ook wel gezien hebben wie de goede vorm beet heeft. Ik denk niet dat we veel moeten veranderen en met één of twee kopmannen moeten aantreden. Pidcock en Van der Haar zijn belangrijke kanshebbers. We zullen de goede tactiek moeten toepassen om hen te verslaan.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 23 januari 2022 om 16:51

Valt mij nog mee dat twee kopmannen ook akkoord is voor Eli maar volgende week draait alles om de vorm van de dag en stelt het aanwijzen van een kopman niks voor. Als het weer daar goed blijft zal die steile klim van 250 meter het verschil gaan maken. En daar zou Eli zijn sterke punt kunnen uitbuiten maar dat geldt ook voor Pidcock.

0
Michelangelo 23 januari 2022 om 17:04

Toon Aerts was dik in orde. Vanthourenhout was dik in orde. Hermans viel letterlijk weg vooraan. Dus ik denk sowieso 4 kopmannen bij de Belgen.

En dan is er ook nog Sweeck die ook beseft dat hij als generatiegenoot van Mathieu en Wout een “once in a lifetime opportunity” krijgt om wereldkampioen te worden.

Kortom, ik zie het hele 1 of 2 kopmannen verhaal niet gebeuren. Dat is makkelijk als Wout van Aert erbij is, maar Iserbyt staat gewoon niet op diezelfde eenzame hoogte om het kopmanschap op te eisen. Hij is na Van Aert de man van dit seizoen, maar is niet onaantastbaar genoeg.

0
adelaarvanantwerpen 23 januari 2022 om 17:16

Hermans viel weg naar de groep Hendrickx en reed toen nog voor Toon Aerts, maar werd er door Toon genadeloos afgereden. Ook Hendrickx klopte Hermans nog in de laatste ronde. Vandaag was hij niet zo sterk.

0
Deel Koeper 23 januari 2022 om 17:48

2 of 5 kopmannen maakt niets uit.

Sweeck en Hermans komen gewoon te kort en zijn er in de finale niet meer bij. Vorige prestatie van Hermans in deze cross vind ik niet relevant, verhoudingen zijn helemaal anders tegenover 4 maanden terug, Hermans zelf is ook minder, omstandigheden cross zijn waarschijnlijk ook helemaal anders…. Vanthourenhout rijdt hoe dan ook altijd wel voor Iserbyt. Dan hou je alleen nog Aerts en Iserbyt over en dat zijn al de 2 kopmannen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone