Eli Iserbyt beslist donderdag over deelname aan GP Sven Nys

woensdag 30 december 2020 om 16:55
Eli Iserbyt beslist donderdag over deelname aan GP Sven Nys

Eli Iserbyt - foto: Cor Vos

Eli Iserbyt zal donderdag beslissen of hij vrijdag aantreedt in de GP Sven Nys. Een crosstraining zal moeten uitwijzen of de leider in de stand om de X²O Badkamers Trofee fit genoeg is om op nieuwjaarsdag te starten. Dat vertelde zijn ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal Gianni Meersman aan VTM.

Iserbyt kwam afgelopen zaterdag tijdens de Superprestigecross van Heusden-Zolder zwaar ten val. Hij blesseerde daarbij zijn elleboog. Tot zijn opluchting werd later op de dag vastgesteld dat hij niets gebroken heeft.

“Morgen volgt er een crosstraining. Dat wordt de laatste test”, aldus Meersman. “Na die training zal Eli beslissen of hij zal starten in Baal. Hij zal over balken springen en kijken hoe de elleboog reageert. Hopelijk heeft hij niet al te veel last en kan hij zijn leiding verdedigen.”

Op de Balenberg verdedigt Iserbyt een voorsprong van 2 minuten en 32 seconden op Lars van der Haar. Niet starten heeft als consequentie dat hij vijf minuten verliest.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Murcia 30 december 2020 om 17:21

Als de medici hun fiat geven gewoon doen. Hij verliest echt nooit meer dan 1 minuut licht geblesseerd en wel op dit type parcours tegenover Lars.

-Stijn- 30 december 2020 om 17:42

Lijkt me heel dom om te starten. Brengt eventueel ook andere renners in gevaar als hij niet deftig kan reageren op schokken…

Merlinappa 30 december 2020 om 17:55

Als ik iserbyt een beetje kan inschatten geeft ie daar geen fuck om, helaas

Michelangelo 30 december 2020 om 18:40

Denk ook dat Merlinappa gelijk heeft. Als je ziet hoe hij zich soms door het veld heen beukt in de eerste ronde dan geloof ik niet dat hij rekening houdt met anderen in deze keuze. Ik verbaas me er zelfs over dat hij niet vaker in de touwen is beland door iemand die het niet eens is met zijn duw- en trekwerk.

-Stijn- 30 december 2020 om 18:46

Voordeel als hij nu beukt gaat hij er zelf meer last van vinden :)

Thijs E 30 december 2020 om 22:27

Kans dat als hij in het pak blijft hangen er wat openstaande rekeningen worden vereffend.

Maar de sprint naar de eerste bocht zal al genoeg zeggen, als hij die goed doorkomt zal springen ook wel gaan.

Merlinappa 30 december 2020 om 17:54

Ik verwacht dat hij gaat starten maar door combinatie elleboog/koude niet gaat finishen.

Michelangelo 30 december 2020 om 17:55

Gaat voor die jongen over behoorlijk wat centen. En natuurlijk om het toevoegen van een klassement aan zijn erelijst. Het is voor hem gewoon pakken wat je mee kunt pakken.

Ik hoop alleen wel dat hij ook het lange termijn perspectief in het oog blijft houden. Als er een risico is dat er wat kapot kan, dan zeker niet doen. En ook als je hierdoor niet zo stabiel op de fiets zit zou ik het hem afraden: Baal is namelijk een plek waar je in de afdalingen behoorlijk op je plaat kunt gaan, met misschien nog veel ernstiger gevolgen (voor zichzelf, en nog veel erger, eventueel voor anderen).

zal mij benieuwen, maar ik heb er een hard hoofd in!

harryjohan71 30 december 2020 om 19:26

5 minuten verliezen klopt natuurlijk niet. Hij gaat natuurlijk niet winnen als hij start, maar eindigt op respectabele afstand van de echte toppers in het veldrijden. Mijn persoonlijke inschatting minimaal 1,5 minuut

Blackcanyon 31 december 2020 om 06:36

Schoudert hij zijn fiets normaal links of rechts? Hij hoeft zijn fiets niet te schouderen bij balken zonder te springen. Maar de fiets over de balken tillen kan natuurlijk ook en levert geen minuten tijdverlies op. Alleen moet hij dat dan wel met zijn goede arm kunnen doen. Aan de andere kant op en afspringen dan je gewend bent is bijna niet te doen.

Headlines

Materiaalzone

Populair